Το eBay ανακοίνωσε επικείμενες περικοπές εργατικού δυναμικού που εντάσσονται στα πρόσφατα κύματα απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας.

Στην περίπτωση του eBay, η εταιρεία ανακοίνωσε την περικοπή θέσεων για 1.000 περίπου υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης που αντιπροσωπεύουν το 9% του συνόλου των εργαζομένων.

Οι μειώσεις έρχονται στην επιφάνεια παρά το γεγονός ότι η eBay ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε ως "άλλο ένα τρίμηνο σταθερών αποτελεσμάτων". Ωστόσο, τα στελέχη υποστηρίζουν τώρα ότι η οργανωτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη υποστηρίζοντας ότι το eBay πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο και αποφασιστικό για να εξασφαλίσει "μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη".

Ωστόσο, μόλις το προηγούμενο τρίμηνο, ο οικονομικός διευθυντής Steve Priest είχε επαινέσει τις ομάδες για την "τήρηση των τριμηνιαίων οικονομικών δεσμεύσεών τους, τη συνετή πειθαρχία στο κόστος και την εκτέλεση βασικών παραδοτέων για την υποστήριξη της στρατηγικής μας".

Επομένως, ενώ η ηγεσία επικαλείται την ενίσχυση της ταχύτητας λήψης αποφάσεων και της στρατηγικής τοποθέτησης, ίσως οι πρόσφατες επιδόσεις δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες Σε κάθε περίπτωση, οι απολύσεις σηματοδοτούν ότι η ηγεσία δίνει προτεραιότητα στα διευρυμένα περιθώρια κερδοφορίας και στις αποδόσεις των επενδυτών, ακόμα και αν χρειαστεί να είναι σε βάρος των εργαζομένων. Η eBay φαίνεται να ακολουθεί άλλες εταιρείες τεχνολογίας που κάνουν ανάλογους υπολογισμούς για τη σωστή διαμόρφωση του εργατικού δυναμικού παρά τη σταθερή κερδοφορία.  

  • Sad 5