Στις 4 Απριλίου θα λάβει τέλος όπως φαίνεται η πολύχρονη φημολογία για παρουσίαση ενός smartphone από το Facebook το οποίο θα είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για χρήση των υπηρεσιών της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανακοίνωση για την εκδήλωση της 4ης Απριλίου το Facebook δεν δίνει αναλυτικές πληροφορίες πέρα του ότι θα επιδείξει "το νέο σπίτι του FB στο Android" ενώ ήδη πηγές αναφέρουν ότι η HTC έχει άμεση σχέση με την ανακοίνωση.

 

Πηγές της ιστοσελίδας Techcrunch αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες θα επιδείξουν ένα νέο smartphone κατασκευής φυσικά της HTC και το οποίο στηρίζεται στο Android στο οποίο όμως οι μηχανικοί του Facebook έχουν προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές για καλύτερη ενσωμάτωση των διαφόρων χαρακτηριστικών της υπηρεσίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δε πρόκειται για σημαντική αλλαγή στον κώδικα του Android αλλά κάτι που ενσωματώνεται στην επιφάνεια του Android όπως τα προκαθορισμένα περιβάλλοντα Sense και TouchWiz UI.

 

Επιπλέον η ιστοσελίδα 9to5google φαίνεται να έχει τις δικές της πληροφορίες οι οποίες αφού επιβεβαιώνουν την ανακοίνωση ενός smartphone, αναφέρουν ότι αυτό θα μοιάζει αρκετά στο iPhone, θα διαθέτει το πλήκτρο home ενώ στα αριστερά και δεξιά του θα συνοδεύεται από 2 πρόσθετα capacitive πλήκτρα. Η οθόνη θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή των 4' ιντσών του iPhone 5, πιθανόν στις 4.3' ίντσες ενώ ίσως διαθέτει επεξεργαστή στο 1.5 GHz με 1 GB μνήμη και κάμερα 5mp στο πίσω μέρος. Η ιστοσελίδα προσθέτει ότι οι 2 εταιρείες συνεργάζονται στενά τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδιάζοντας την διαφημιστική εκστρατεία για τη συσκευή.

 

Αν τελικά το Facebook με την HTC ανακοινώσουν ένα νέο smartphone. αυτό δε θα είναι για πρώτη φορά αφού μια πρώτη απόπειρα είχε γίνει το καλοκαίρι του 2011 με το HTC ChaCha το οποίο είναι η αλήθεια δε μας είχε εντυπωσιάσει στην αναλυτική μας παρουσίαση.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/03/28/facebook-android-phone[/url]']techcrunch.com