Χωρίζουν οι δρόμοι του Facebook και του Palmer Luckey, του 24χρονου συνιδρυτή της Oculus, που με το Oculus Rift άνοιξε τον δρόμο για να δημιουργηθεί ο τομέας του virtual reality.

«Η κληρονομιά του Palmer εκτείνεται πέρα από την Oculus. Το επινοητικό πνεύμα του βοήθησε να ξεκινήσει η επανάσταση του VR και να δημιουργηθεί μία νέα βιομηχανία. Είμαστε ευγνώμονες για όσα έκανε για την Oculus και το VR, και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», αναφέρει το Facebook, χωρίς να ξεκαθαρίζει πάντως αν ήταν οικειοθελής η αποχώρηση.

 

Μαζί με την Oculus, ο Luckey εντάχθηκε στο Facebook το 2014, όταν το κοινωνικό δίκτυο εξαγόρασε την εταιρεία. Το δημόσιο προφίλ του 24χρονου «σκιάστηκε» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως βοήθησε στη χρηματοδότηση μίας ομάδας χρηστών πολιτικά προσκείμενων στον Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι ενίσχυσαν την εκστρατεία του διαδίδοντας online ψευδείς ειδήσεις.

 

Έκτοτε παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρόλο που κατέθεσε στην αγωγή που είχε υποβάλει η εταιρεία ZeniMax εναντίον της Oculus. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο ρόλος που είχε αναλάβει μετά την αναδιοργάνωση της Oculus, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ωστόσο τόσο το Facebook όσο και η θυγατρική του επέμεναν τότε πως δεν είχε αποχωρήσει.

 

Link.png Site: Verge