Πατέρας έγινε για πρώτη φορά ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, με τη σύζυγο του Priscilla Chan να φέρνει στον κόσμο χθες ένα υγιέστατο κοριτσάκι, και με τον Mark να προχωρεί σε μια ανακοίνωση έκπληξη.

Στα βήματα του Bill Gates, του Warren Buffett και άλλων επιφανών επιχειρηματιών, ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα υπό το όνομα Chan Zuckerberg Initiative, και στο οποίο θα δωρίζει σταδιακά μέρος της περιουσιας του έως ότου το ποσό φτάσει το 99% αυτής. Το ίδρυμα θα χρηματοδοτεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θα προχωρήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις, τα κέρδη των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση άλλων ενεργειών προς την ίδια φιλανθρωπική κατεύθυνση.

 

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η αξία των μετοχών ξεπερνά τα 45 δισ. δολάρια και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φιλανθρωπικές ενέργειες όλων των εποχών. Η ανακοίνωση έγινε υπό τη μορφή μηνύματος που ανέβασε ο ίδιος ο Zuckerberg στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το οποίο απευθύνεται στη νεογέννητη κόρη του. Σ' αυτό, αναφέρει μεταξύ άλλων την ευθύνη που νοιώθει ο ίδιος και η γυναίκα του να παραδώσει ένα κόσμο καλύτερο γι'αυτή και τα άλλα παιδιά, και για το οποίο θα συνεισφέρει με την φιλανθρωπική του δράση.

 

Link.png Site: Facebook