Εδώ και καιρό το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα Dislike button, αφού αρκετοί είναι οι χρήστες που θέλουν να εκφραστούν στην περίπτωση μίας ανάρτησης με άσχημα νέα ή περιεχόμενο, αλλά δεν μπορούν επειδή νιώθουν ότι δεν ταιριάζει να το κάνουν με το γνωστό πλήκτρο Like.

Μετά από μεγάλο διάστημα δοκιμών, το Facebook ανακοίνωσε ότι το πλήκτρο Like θα πλαισιώσουν πέντε επιπλέον one-touch “Reactions”, ωστόσο το πλήκτρο Dislike δεν βρίσκεται ανάμεσα τους. Το Facebook έχει εκφράσει την αντίθεση του στην παρουσίαση ενός “Dislike” button, επειδή πιστεύει ότι θα ενισχύσει το cyber-bullying.

 

Τα έξι “Reactions” όπως ονομάζονται, είναι διαθέσιμα στους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, και είναι τα Like, Love, Wow, Haha, Sad και Angry, και θα εφαρμοστούν σε όλες τις πλατφόρμες και περιπτώσεις.

 

“Εδώ και καιρό ακούμε τους ανθρώπους, και γνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για την εύκολη και απλή έκφραση του τρόπου που αισθάνονται για κάτι που βλέπουν στο News Feed. Ακριβώς για αυτό τον λόγο σήμερα ανακοινώνουμε την διάθεση των Reactions, μίας επέκτασης του Like button, ώστε να σας προσφέρουμε περισσότερους τρόπους να μοιράζεστε την αντίδραση σας σε μία ανάρτηση με εύκολο και απλό τρόπο” διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Facebook.

 

Για να προσθέσετε ένα “Reaction”, πατήστε παρατεταμένα στο Like button σε φορητές συσκευές ή απλώς μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από το Like button στο desktop για να επιλέξετε κάποια από τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Link.png Site: 9to5Mac