Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το τρίτο τρίμηνο του 2016, το Facebook αποκάλυψε πως διαθέτει πλέον περισσότερους από 1.66 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ενώ οι καθημερινοί χρήστες που συνδέονται καθημερινά μέσω φορητών συσκευών ανήλθαν στο 1.09 δισεκατομμύριο.

Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται συνεχώς με γοργούς ρυθμούς. Ορόσημο αποτελεί ο αριθμός του 1 δισ. ενεργών χρηστών που συνδέεται από φορητές συσκευές, κάτι που σημειώνεται πρώτη φορά στην ιστορία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στο τέλος του 2015 το Facebook είχε αναφέρει πως πάνω από τους μισούς χρήστες χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία μόνo μέσω κινητών τηλεφώνων. Μεταξύ του δευτέρου και τρίτου τριμήνου του 2016 προστέθηκαν ακόμη 88 εκατομμύρια χρήστες φορητών συσκευών, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

 

facebookmobile.png


Σύμφωνα με το Facebook, στην κατηγορία των mobile χρηστών περιλαμβάνονται όλοι εκείνοι που το χρησιμοποιούν αποκλειστικά μέσω των εφαρμογών και της ιστοσελίδας του μέσω mobile browser. Πρέπει να σημειωθεί πως η καταμέτρηση περιλαμβάνει και όσους συνδέονται στη mobile εφαρμογή του Messenger αλλά διατηρούν την ίδια στιγμή λογαριασμό και στο Facebook. Στον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι χρήστες των εφαρμογών Instagram,WhatsApp και Oculus.

 

Link.png Site: VentureBeat