Σε αντίθεση με τη συντριβή του κατά την προσγείωση στην παρθενική του πτήση, το drone Aquila του Facebook ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη δοκιμή του. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην κομητεία Υuma στην Αριζόνα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Yuma Sun.

Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο πέταξε με περισσότερους αισθητήρες, ενώ σε αυτό έχει προστεθεί μία οριζόντια έλικα για την καλύτερη προσεδάφισή του, μετά το ατύχημα της πρώτης δοκιμής. Παρέμεινε στον αέρα για 1 ώρα και 46 λεπτά, φθάνοντας σε ύψος περίπου 900 μέτρων.

 

Η ομάδα μηχανικών του πρότζεκτ παρακολούθησε “ζωντανά” την πτήση, καθώς βιντεοσκοπούνταν από ένα ελικόπτερο που πετούσε συνεχώς δίπλα από το drone. Ο Martin Luis Gomez, διευθυντής αεροναυτικών πλατφόρμων του Facebook, δήλωσε πως η ομάδα έμεινε ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα.

 

“Οι βελτιώσεις που κάναμε, με βάση τη συμπεριφορά του Aquila στην πρώτη δοκιμή, έφεραν ουσιώδεις διαφορές σε αυτή την πτήση”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είναι γνωστό, το όραμα του ιδρυτή του Facebook είναι η αξιοποίηση ενός μεγάλου σμήνους από drone, για την παροχή σύνδεσης στο ίντερνετ στους περίπου 4 δισ. ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο web.

 

Link.png Site: Guardian