Το Facebook κατά την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε επίσης και μερικούς αρκετά σημαντικούς για αυτό αριθμούς - ορόσημο. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών κάθε ημέρα ξεπερνά τα 584 εκατομμύρια χρήστες, ενώ ο αντίστοιχος μηνιαίος αριθμός φτάνει τους 1.01 δισεκατομμύριο χρήστες. Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί και ο αριθμός των χρηστών που επισκέπτονται το κοινωνικό δίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, φτάνοντας τους 604 εκατομμύρια χρήστες το μήνα.

Όσον αφορά τα οικονομικά του αποτελέσματα, το Facebook σημείωσε διαφημιστικά έσοδα $1.26 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, με την τιμή της μετοχής του να καταγράφει κέρδη $0.12/μετοχή. Τα έσοδα αυτά αποτελούν το 86% των συνολικών του εσόδων. Δεδομένης της χαμηλής πορείας που σημειώνει η μετοχή του Facebook, τα νέα για την αύξηση της επισκεψιμότητας του αποτελούν ευχάριστη είδηση στους επενδυτές του. Παρά τους εντυπωσιακούς αριθμούς επισκεψιμότητας δε θα πρέπει να παραγκωνίζεται το πιο ρεαλιστικό κριτήριο για την αξιολόγηση μιας εταιρείας, και αυτό δεν είναι άλλο από τα έσοδα και κέρδη.

 

Σε δήλωσή του ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Mark Zuckerberg τονίζει ιδιαίτερα την αγορά των φορητών συσκευών, αναφέροντας ότι θέλει να απομυθοποιήσει την ιδέα ότι το Facebook δε μπορεί να έχει έσοδα από smartphones και tablets. Τονίζει ότι αντιμετωπίζοντας ολοένα και περισσότερους χρήστες μέσω φορητών συσκευών, προσφέρεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν πιο πολλές στρατηγικές για τα έσοδα της εταιρείας. "Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο Facebook μέσω smartphone ή tablet έχουν 70% πιθανότητα να επανέλθουν στο κοινωνικό δίκτυο, σε αντίθεση με τους desktop χρήστες όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40%".

 

Link.png Site: thenextweb.com