Σύντομα το Facebook αναμένεται να προσθέσει στο χρονολόγιο σας (timeline), ενημερώσεις Amber Alert για ανθρώπους που έχουν εξαφανιστεί, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εύρεση τους.

Ξεκινώντας τις δοκιμές του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Facebook θα εμφανίζει ανάλογα με την περιοχή του χρήστη, ειδοποιήσεις κυρίως για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί ή απαχθεί, περιλαμβάνοντας στο μήνυμα τη φωτογραφία, το όνομα και πληροφορίες για άμεση επικοινωνία σε περίπτωση που ο χρήστης γνωρίζει κάτι. Εξαιτίας του γεωγραφικού περιορισμού, υπολογίζεται ότι κάθε χρήστης από το σύνολο του 1.3 δισ. μελών της ιστοσελίδας, θα βλέπει ετησίως περίπου 2 τέτοιες ειδοποιήσεις, είτε στο desktop είτε αν χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή του Facebook για smartphone.

 

Η προσθήκη αυτή εντάσσεται σε μια μεγάλη προσπάθεια του Facebook να φέρει μεγαλύτερη χρησιμότητα αλλά και χρήσιμα εργαλεία στο Χρονολόγιο κάθε μέλους, όπως τον περασμένο Οκτώβρη με την προσθήκη ενημερώσεων για φυσικές καταστροφές, ζητώντας παράλληλα από τους χρήστες του να προχωρήσουν σε δωρεές προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Έμπολα.

 

Οι ειδοποιήσεις για εξαφανισμένα παιδιά δε θα στέλνονται μέσω συστήματος Push όσον αφορά τα smartphones, ενώ κάθε χρήστης θα μπορεί να διαμοιραστεί το μήνυμα εξαφάνισης με τους δικούς του φίλους έτσι ώστε να επεκταθεί πολύ γρήγορα η ενημέρωση. Όπως αναφέρει το Facebook, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Amber Alert, από το 1996 έχουν βρεθεί 725 παιδιά, ευελπιστώντας ότι θα βοηθήσει στην αύξηση αυτού του αριθμού.

 

Link.png Site: Recode

Link.png Site: Facebook