Τα smartphones της αγοράς δεν στερούνται προτάσεων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, με το Facebook Messenger να εδραιώνει σε γρήγορο χρονικό διάστημα τη θέση του.

Με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις του Facebook, η υπηρεσία Messenger διαθέτει πλέον 1 δισ. χρήστες, με τους ενεργούς χρήστες να ξεπερνάνε τα 500 εκατομμύρια. Υπενθυμίζουμε ότι το Facebook έχει εξαγοράσει μια ακόμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, το WhatsApp το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα 600 εκ. ενεργούς χρήστες παραμένοντας ανεξάρτητο στη λειτουργία του.

 

Οι αριθμοί που ανακοίνωσε το Facebook για το Messenger φανερώνουν μια τεράστια αύξηση στη βάση χρηστών της υπηρεσίας αφού τον Απρίλιο του 2014 αυτή δε ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια χρήστες.

 

Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την εμφάνιση διαφημίσεων μέσα στην εφαρμογή, κάτι που δεν ισχύει για την κανονική εφαρμογή του Facebook οι διαφημίσεις της οποίας είναι κινητήριος μοχλός για τα έσοδα. Πρόσφατη διαρροή άλλωστε φέρει το Facebook έτοιμο να παρουσιάσει μια νέα δυνατότητα η οποία θα επιτρέπει την αποστολή χρημάτων σε κάποιο φίλο του μέσα από την εφαρμογή του Messenger.

 

Link.png Site: TechCrunch

Link.png Site: Facebook Blog