Την πολιτική του όσον αφορά τα news feeds σχεδιάζει να αλλάξει το Facebook τις επόμενες εβδομάδες, γεγονός που θα μειώσει τη συχνότητα προβολής των post των επιχειρήσεων και των μίντια.

Οι εταιρείες θα δουν να μειώνεται η «ορατότητα» των posts τους, παραδέχθηκε ο ιντερνετικός κολοσσός. Ο Mark Zuckerberg στη σελίδα του σημείωσε ότι τα δημόσια posts παρεμποδίζουν τη διαπροσωπική επικοινωνία. Επισήμανε ότι θα συνεχίσουν να προωθούνται μόνο αν ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση μελών ομάδων, όπως ομάδων που συζητούν για τηλεοπτικά προγράμματα και για αθλητικά. Ένα επιπλέον παράδειγμα που δόθηκε ήταν τα live video feeds.

Ο Zuckerberg σημείωσε ότι παρότι αναμένει ο χρόνος που ξοδεύεται στην πλατφόρμα να μεωθεί, ο χρόνος αυτός θα είναι ποιοτικότερος.
Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το 2018 δεσμεύεται να «διορθώσει» τα κακώς κείμενα στο Facebook, και ότι θα υπερασπιστεί την ιστοσελίδα από κρατικές εκστρατείες, καθώς πρόσφατες έρευνες κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης χρηστών της υπηρεσίας από τη Ρωσία και άλλες χώρες.

«Είναι αναμφίβολα μια σημαντική αλλαγή», δήλωσε η Laura Hazard Owen, ερευνήτρια στο Nieman Journalism Lab του Harvard. Πρόσθεσε ότι θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα μίντια, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το είδος των συζητήσεων που ο ανανεωμένος αλγόριθμος θα δώσει προτεραιότητα.

BBC