Το Facebook κυκλοφόρησε πριν από λίγο την ανασχεδιασμένη του εφαρμογή για την πλατφόρμα του iOS δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα.

Οι προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής για τις φορητές συσκευές της Apple ήταν ιδιαίτερα αργές σε ταχύτητα, φορτώνοντας το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του HTML5, αφού πρώτα το τροποποιούσε για τις οθόνες της εκάστοτε συσκευής που το έτρεχε. Η νέα έκδοση είναι κατασκευασμένη μέσα από εγγενή εργαλεία για το iOS για ανάπτυξη εφαρμογών (γλώσσα προγραμματισμού Objective-C) με αποτέλεσμα οι χρήστες να παρατηρήσουν από την πρώτη στιγμή αισθητή διαφορά στην ταχύτητα περίπου στο διπλάσιο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έκδοση της εφαρμογής το 2009 είχε αναπτυχθεί με τη γλώσσα Objective-C, όμως αντικαταστάθηκε άμεσα από το HTML5, λόγω των αυστηρών περιορισμών της Apple για τη δημοσίευση εφαρμογών στο App Store.

 

Όπως αναφέρει το Facebook πιο αισθητή είναι η διαφορά στην εκκίνηση της εφαρμογής, κατά την πλοήγηση στη ροή των πρόσφατων ενημερώσεων και κατά τη φόρτωση φωτογραφιών. Για την ακρίβεια, αναφέρεται ότι οι φωτογραφίες φορτώνονται "ακαριαία". Επιπλέον η νέα έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει την μπάρα ειδοποιήσεων η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για νέες ειδοποιήσεις και μηνύματα ακόμη και κατά την ανάγνωση οποιουδήποτε άρθρου ή δημοσιεύματος. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Facebook 5 για iOS μέσα από το App Store της συσκευή σας ή από των παρακάτω σύνδεσμο. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τις συσκευές iPhone, iPod και iPod touch.

 

Link.png Site: Facebook 5 για iOS