Μπορεί το Facebook να κατήργησε στις αρχές του έτους όλες τις διαφημίσεις που προωθούν προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όμως από ότι φαίνεται το κοινωνικό δίκτυο βρίσκει ελκυστική την ιδέα της χρήσης κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, το Facebook αναπτύσσει το δικό του κρυπτονόμισμα με την «μορφή» ενός «stablecoin» που θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα μέσω της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων για φορητές συσκευές, WhatsApp. Τα «stablecoins» που συνδέονται με το Αμερικάνικο δολάριο, προορίζονται να είναι περισσότερο ανθεκτικά στην μεταβλητότητα (σε αντίθεση με αυτή που επιδεικνύει το Bitcoin για παράδειγμα) και να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα ώστε οι συναλλαγές να διατηρούν την αξία τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. 

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι το πιθανότερο είναι για το Facebook να λανσάρει πρώτα το δικό του κρυπτονόμισμα στην Ινδία δοκιμαστικά, που είναι μία πολύ μεγάλη αγορά για το WhatsApp, το οποίο στην χώρα έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες, που δέχτηκαν $69 δισεκατομμύρια σε εμβάσματα το 2017.

Το ότι το κοινωνικό δίκτυο αναπτύσσει το δικό του κρυπτονόμισμα δεν αποτελεί πάντως έκπληξη. Φέτος τον Μάιο, η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα αφιερωμένη στη μελέτη του blockchain και επικεφαλής της ανέλαβε ο πρώην Πρόεδρος της PayPal, David Marcus, ο οποίος αρχικά προσχώρησε στο Facebook για να «τρέξει» την εφαρμογή Messenger. Προς το παρόν, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της στρατηγικής του για το project, ενώ παράλληλα καταστρώνει τα σχέδια του για τα περιουσιακά στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να προστατεύσει την αξία του κρυπτονομίσματος του μακροπρόθεσμα. 

Engadget

  • Like 1