Σημαντικές αλλαγές ανακοίνωσε το Facebook σχετικά με την λειτουργία της αναζήτησης, σχεδόν δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του Graph Search με το οποίο ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει αναζητήσεις όπως "φωτογραφίες μου το 2012", "φίλοι που δουλεύουν στο Facebook" κ.ο.κ

Πλέον οι συγκεκριμένου τύπου αναζητήσεις γίνονται και από τα κινητά τηλέφωνα, μέσα από τις εφαρμογές του Facebook για smartphones. Επιπλέον και ίσως πιο σημαντικό, το Facebook πραγματοποιεί αναζητήσεις ακόμα και σε κάθε μεμονωμένο μήνυμα που έχει ανεβάσει ποτέ ο χρήστης στο χρονολόγιο του, εισάγοντας απλά τις λέξεις κλειδιά που πιστεύει ότι βρίσκονται μέσα στο μήνυμα.

 

Ο συγκεκριμένος τύπος αναζήτησης αν και έχει όλα τα κοινά στοιχεία με την αντίστοιχη ενέργεια που πραγματοποιούμε αρκετές φορές καθημερινά στη μηχανή αναζήτησης της Google, εντούτοις περιορίζει τα αποτελέσματα ανάμεσα στα δικά σας μηνύματα και αυτά των φίλων σας.

 

Οι παραπάνω αλλαγές ξεκινάνε αρχικά από την έκδοση του Facebook για το iPhone και για τις desktop εκδόσεις ως ένας τρόπος δοκιμής. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε αυτές θα επεκταθούν και στην έκδοση του Android, ή τις web εκδόσεις της ιστοσελίδας, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί όπως αναφέρει η εταιρεία από τα σχόλια που θα δεχθεί από τους χρήστες iPhone και των desktop εφαρμογών της.

 

Link.png Site: Facebook Blog

Link.png Site: TheNextWeb