Η εταιρεία ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με πολλαπλές έρευνες.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) καθώς και πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Τενεσί και της Βόρειας Καρολίνας, φέρεται να ερευνούν το τμήμα VR της Meta για πιθανή αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η FTC και οι εμπλεκόμενοι γενικοί εισαγγελείς άρχισαν να παίρνουν συνεντεύξεις από τρίτους προγραμματιστές πέρυσι για να μάθουν εάν η Meta τους έχει φέρει σε μειονεκτική θέση όταν προσπάθησαν να ανταγωνιστούν το δικό της λογισμικό.

Ορισμένοι προγραμματιστές τρίτων εταιρειών υποστηρίζουν ότι η Meta αντιγράφει συχνά τις καλύτερες ιδέες τους και στη συνέχεια δυσκολεύει τη λειτουργία των εφαρμογών τους στο δικό της headset. Μεταξύ άλλων προγραμματιστών, το Bloomberg επισημαίνει και την εμπειρία του δημιουργού του Virtual Desktop, Guy Godin. Το 2019, πρόσθεσε μια δυνατότητα στην εφαρμογή του που επέτρεπε στους κατόχους του Oculus Quest να μεταδίδουν παιχνίδια από τον υπολογιστή τους στο headset. Η Meta, τότε γνωστή ως Facebook, φέρεται να απείλησε να διαγράψει την εφαρμογή εάν ο Godin δεν καταργούσε τη δυνατότητα. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Oculus Link, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες του Quest να συνδέσουν το headset στον υπολογιστή τους μέσω καλωδίου USB-C.

Δεν είναι σαφές πόσο κοντά μπορεί να είναι η FTC στην υποβολή επίσημων κατηγοριών εναντίον της Meta. Η επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Meta βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της FTC σχετικά με τις διάφορες εξαγορές της. Τον Δεκέμβριο, η ιστοσελίδα The Information ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε ανοίξει έρευνα για την συμφωνία των $400 εκατομμυρίων για την αγορά του Within studio. Ακόμη, αυτή την εβδομάδα ένας ομοσπονδιακός δικαστής επέτρεψε στην FTC να προχωρήσει σε μια τροποποιημένη αντιμονοπωλιακή αγωγή που επιδιώκει να αναιρέσει τις εξαγορές των WhatsApp και Instagram.

  • Like 5