Το ανανεωμένο FAQ αναφέρει πως, πρακτικά, δεν αλλάζει κάτι για την επικοινωνία χρηστών με φίλους αλλά μόνο μεταξύ χρηστών και επιχειρήσεων.

Πριν λίγες ημέρες, η WhatsApp προχώρησε σε αλλαγές των όρων χρήσης της εφαρμογής, βάσει των οποίων αναφερόταν πως οι χρήστες θα ήταν υποχρεωμένοι να μοιράζονται βασικά προσωπικά τους δεδομένα με το Facebook και άλλες εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών.

Πλέον, το ανανεωμένο FAQ της εταιρείας προσφέρει απαντήσεις στις συχνότερες απαντήσεις που έλαβε, ώστε να μπει τέλος στη φημολογία.

Με απλά λόγια, αναφέρεται πως η αλλαγή δεν επηρεάζει τους χρήστες που συνομιλούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, αλλά όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp για να επικοινωνήσουν με κάποια επιχείρηση. Μεταξύ άλλων, δίνεται τεράστια έμφαση στο γεγονός ότι «η WhatsApp δεν μπορεί να δει τα προσωπικά μηνύματα ή να ακούσει τις κλήσεις των χρηστών, ούτε μπορεί η Facebook». 

138284644_2788491821363951_8827225255174

Το βασικότερο που αναφέρεται στο FAQ είναι πως κάποιες επιχειρήσεις χρειάζονται υπηρεσίες hosting για τη διαχείριση των επικοινωνιών τους. Κάπου εκεί εμφανίζονται τα Facebook και WhatsApp, προσφέροντας στις εταιρείες την επιλογή να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους για να συνομιλούν με τους πελάτες τους, να απαντούν σε ερωτήσεις και να τους αποστέλλουν χρήσιμα πράγματα όπως μια απόδειξη αγοράς.

Όμως, η επικοινωνία με μια επιχείρηση μέσω τηλεφώνου, e-mail ή WhatsApp, σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την πληροφορία για δικές της προωθητικές ενέργειες, μια εκ των οποίων ενδέχεται να είναι η διαφήμιση στο Facebook. Για την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών, το WhatsApp θα κάνει ξεκάθαρο το ποιες επικοινωνίες είναι αυτές που γίνονται μεταξύ χρηστών και εταιρειών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες hosting του Facebook.

Επομένως, το να επικοινωνήσει ο χρήστης με μια επιχείρηση είναι αφενός προαιρετικό, αφετέρου θα το γνωρίζει προτού το πράξει.

Επιπλέον, αναφέρεται πως κάποιες διαφημίσεις επιχειρήσεων στο Facebook διαθέτουν πλήκτρο που επιτρέπει στον χρήστη να επικοινωνήσει με την επιχείρηση μέσω WhatsApp. Τα δεδομένα χρήσης από μια τέτοια κίνηση συλλέγονται από την εταιρεία, με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες με αυτές τις διαφημίσεις και να προσαρμόσουν γενικότερα τις διαφημίσεις που βλέπει ο χρήστης αυτός στο Facebook. 

 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από έντονη κριτική προς την εταιρεία για τους ανανεωμένους όρους κι ενώ παρόμοιες εφαρμογές, όπως οι Signal και Telegram, σημείωσαν δραματική αύξηση χρηστών εξαιτίας των γεγονότων.

  • Haha 7