Το Messenger θα επανενωθεί σύντομα με την κεντρική εφαρμογή του Facebook.

Κρυμμένη σε μια ανάρτηση στο blog που προσπαθεί να καθησυχάσει τους χρήστες ότι το Facebook σίγουρα δεν πεθαίνει, η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι διεξάγει μια δοκιμή που προσθέτει το Messenger ξανά στην εφαρμογή του Facebook. «Θα μας δείτε σύντομα να επεκτείνουμε αυτή τη δοκιμή», γράφει στην ανάρτηση ο επικεφαλής του Facebook, Τομ Άλισον.

Το Facebook και το Messenger ακολούθησαν χωριστούς δρόμους για πρώτη φορά το 2014, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δηλώνει τότε ότι η ύπαρξη του Messenger ως ξεχωριστή εφαρμογή επιτρέπει «μια καλύτερη εμπειρία». Τώρα, η Meta αντιστρέφει αυτή την αλλαγή και αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, με τις πρώτες σχετικές πληροφορίες να κάνουν την εμφάνισή τους το περασμένο καλοκαίρι, ενώ κάποιες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Το Facebook προχωρά σ’αυτή την αλλαγή για να ανταγωνιστεί καλύτερα το TikTok, το οποίο έχει ενσωματωμένη επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων που το Facebook ξεφορτώθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία τώρα. Η Meta δεν αναφέρει όμως πόσοι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τα ενσωματωμένα εισερχόμενα μηνύματα ή αν έχει στόχο να φέρει τη λειτουργία και στις mobile εφαρμογές του Facebook.

Στην ανακοίνωσή του, το Facebook επανέλαβε επίσης ότι έχει πλέον περισσότερους χρήστες από ποτέ. «Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, το Facebook δεν είναι νεκρό ούτε πεθαίνει, αλλά στην πραγματικότητα είναι ζωντανό και ακμάζει με 2 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες», γράφει ο Άλισον. «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για περισσότερα πράγματα πέρα από τη σύνδεση με φίλους και οικογένεια, όπως για να ανακαλύψουν και να ασχοληθούν με αυτά που είναι πιο σημαντικά για αυτούς».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους "καθημερινούς" χρήστες του Facebook είναι εκείνοι που κατά λάθος παρασύρθηκαν σε δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα. Μια έκθεση των New York Times αποκαλύπτει ότι πολλοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες στο Instagram δεν συνειδητοποίησαν ότι είχαν τσεκάρει ένα κουτάκι που δίνει στο Instagram την άδεια να μοιράζεται τις αναρτήσεις τους στο Facebook όταν εγγράφηκαν στην πλατφόρμα.

  • Like 1
  • Sad 1