Εκτός από την ανακοίνωση του Oculus Link, που «μετατρέπει» το Quest VR headset σε ένα… Rift ουσιαστικά με την χρήση ενός καλωδίου USB-C, το Facebook από το συνέδριο Oculus Connect 6 προχώρησε και σε άλλες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Η εταιρεία πρόκειται να φέρει στο Oculus Quest το χαρακτηριστικό Oculus Passthrough+ -με αυτό το δεύτερο «χτύπημα» η εταιρεία, υποστηρίζουν κάποιοι, ότι σχεδόν απαξίωσε το Rift S- το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει μία στερεοσκοπική εικόνα του εξωτερικού κόσμου. Το Rift S ήδη διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και για το Quest αποτελεί μία πολύ σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με την δισδιάστατη έκδοση του Passthrough που υποστηρίζεται σήμερα. Ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό όποτε το επιθυμεί με το Passthrough «on demand», μία δυνατότητα που θα διατεθεί προς το τέλος της χρονιάς, ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει μία εικόνα για τον περιβάλλοντα χώρο καθώς παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια όποτε εκείνος το επιθυμεί.

Πέρα από το Passthrough+, το Facebook ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει τίτλους Oculus Go στο Quest, ξεκινώντας με 50 apps από την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, ο χρήστης που θα προχωρήσει στην αγορά του Quest θα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τις εφαρμογές που αγόρασε στο Go στις εκδόσεις τους για το Quest (το Facebook είπε ότι η συγκεκριμένη προσφορά θα ισχύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς). Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες (όπως το finger tracking) που έρχονται στο Quest, η Oculus φαίνεται πως έχει εστιάσει στο να καταστήσει το Quest, το βασικό headset για τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει.

Engadget

  • Like 3