Στην παρουσίαση του, με την έναρξη του συνεδρίου για developers, F8, ο CEO της εταιρείας Facebook ανακοίνωσε ότι η διάθεση των δύο νέων VR headsets της θυγατρικής, Oculus, του stand-alone Quest και του Rift S που είναι PC-dependent θα ξεκινήσει την 21η Μαΐου.

Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν από τις 30 Απριλίου.  Και οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες με $399 ωστόσο το Quest στην έκδοση με τα 128GB αποθηκευτικού χώρου κοστίζει $499 ($399 κοστίζει η έκδοση με τα 64GB). Η Oculus έκανε γνωστό ότι την ημέρα του λανσαρίσματος θα είναι έτοιμα διάφορα παιχνίδια για το Quest, όπως τα Angry Birds VR, Keep Talking and Nobody Explodes και Thumper (όσοι αποκτήσουν και τα δύο headsets δεν χρειάζεται να προμηθευτούν δύο φορές τα παιχνίδια αφού υποστηρίζεται cross-purchasing).

Όποιο headset και να επιλέξετε, αποτελεί σημαντικό όφελος το built-in room scaling –δεν είναι απαραίτητη η αγορά ξεχωριστού εξοπλισμού για να κινείστε στον εικονικό χώρο στο δωμάτιο σας. Από εκεί και πέρα, οι δύο συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές, με το Quest να αποτελεί ένα πλήρως ασύρματο, ανεξάρτητο headset που παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων με αντάλλαγμα όμως την απόδοση αφού ενσωματώνει mobile επεξεργαστή, ενώ το Rift S εξαρτάται από το PC προσφέροντας υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερου εύρους FoV (Field of View).

Σε σχέση με το παλαιότερο Rift διαθέτει οθόνες LCD με refresh rate στα 80Hz και όχι OLED. Θα λέγαμε ότι απευθύνεται κυρίως σε νέους χρήστες που θέλουν να εισέλθουν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας –έχοντας στο πλευρό τους και την απόδοση του υπολογιστή τους- και όχι σε χρήστες που θέλουν να αναβαθμίσουν τον περασμένης γενιάς εξοπλισμό τους.

Engadget