Το πρωτότυπο σύστημα που είχε παρουσιάσει η Oculus με την ονομασία "Santa Cruz", έρχεται τελικά στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη με την ονομασία Oculus Quest, αποτελώντας το πιο ικανό αυτόνομο VR σύστημα της εταιρείας.

Με τιμή $399, το Oculus Quest θα είναι σε θέση να δώσει την «παρόμοιες εμπειρία με αυτή που έχουμε συνηθίσει και με το Rift» χωρίς όμως την ανάγκη σύνδεσης σε υπολογιστή και χωρίς την παρουσία καλωδίων. Στο πακέτο εκτός από το VR σύστημα, ο χρήστης θα μπορεί να βρει δύο χειριστήρια, σχεδόν όμοια με αυτά που έχουμε δει και στο Rift. H θέση του χρήστη στο τρισδιάστατο χώρο μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση εξωτερικών αισθητήρων, αλλά με τη χρήση τεσσάρων καμερών στην επιφάνεια της συσκευής. 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει την άνοιξη με 50 τίτλους που θα έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Oculus Quest. Η τιμή που ανακοινώθηκε ($399) είναι ίδια με αυτή που κοστίζει αυτή τη στιγμή το Rift, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία προορίζεται για την ανώτερη εμπειρία VR με βάση και τις τεχνικές δυνατότητες του υπολογιστή με τον οποίο είναι συνδεδεμένο.

TechCrunch