Αν και έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από το σκάνδαλο που είχε προκύψει με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, ο συνιδρυτής του WhatsApp, Brian Acton, πιστεύει πως υπάρχει ακόμη κίνδυνος και ότι πρέπει να διαγράψουμε τους Facebook λογαριασμούς μας.

Κατά τη διάρκεια του event για τον εορτασμό των 25 ετών παρουσίας του Wired, ο Acton φέρεται να είπε μπροστά στο πλήθος ότι ο ίδιος αποφάσισε να διαγράψει το λογαριασμό του και ότι θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται ενάντια στο Facebook αφού τον Μάρτιο του 2018 δημοσιοποίησε ένα Twitter post στο οποίο έλεγε πως «Ήρθε η ώρα» ακολουθούμενο με το hashtag #deleteFacebook.

image.png.3e21f4f67c393667b934765cd765f5fc.png

Ο Acton εργαζόταν στο Facebook έως και το 2017 και αποχώρησε λόγω του ότι δεν συμφωνούσε με τον τρόπο που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το περιεχόμενο των χρηστών μέσα στο WhatsApp, για επιπλέον κέρδος. Ακόμη και τώρα δηλώνει πως έχει αμφιβολίες για τον αν μπορεί να επιτευχθεί επαρκής κρυπτογράφηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών προτού αυτά καταλήξουν στις εφαρμογές του Facebook.

Μετά την αποχώρησή του από το WhatsApp, ο Acton έγινε συνιδρυτής του Signal Foundation όπως επίσης και της εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από δημοσιογράφους και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

TechRadar

  • Like 6