Το WhatsApp ξεκίνησε να προσφέρει -σε δοκιμαστική μορφή- υποστήριξη πολλαπλών συσκευών για όλους τους χρήστες με συσκευές που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Τώρα, το WhatsApp μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έως και τέσσερις συνδεδεμένες συσκευές χωρίς να είναι απαραίτητο ο χρήστης του να είναι συνδεδεμένος μέσω του κινητού του. Για να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών (multi-device support), οι χρήστες θα πρέπει να συμμετάσχουν στην multi-device beta.

Εκκινήστε το WhatsApp στο iPhone σας για παράδειγμα και επιλέξτε «Settings > Linked Devices». Στη συνέχεια επιλέξτε το «Multi-Device Beta» και πατήστε «Join Beta». Μόλις γίνει το παραπάνω θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία καταχώρησης των συνδεδεμένων συσκευών.

whatsapp-multi-device-support.jpg

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης, θα μπορείτε να αποστέλλετε ή να λαμβάνετε μηνύματα στο WhatsApp χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο desktop app ή την web-based υπηρεσία και χωρίς να είναι απαραίτητο να βρίσκεται το κινητό σας συνδεδεμένο στο Internet – αν και επί του παρόντος δεν είναι εφικτή η διαγραφή μηνυμάτων ή συζητήσεων από μία συνδεδεμένη συσκευή. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι δεν είναι δυνατή η επικοινωνία -μέσω κλήσης ή μηνύματος- από τον Ιστό, το desktop σας ή το portal με χρήστες που διαθέτουν μη ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής WhatsApp στο κινητό τους. Επίσης, είναι δυνατή η σύνδεση μόνο ενός κινητού με τον λογαριασμό σας κάθε φορά.

Οι προσωπικές συζητήσεις-κλήσεις και μηνύματα παραμένουν βεβαίως κρυπτογραφημένα end-to-end σε όλες τις συσκευές. Μία ακόμα παρατήρηση είναι ότι αν δεν χρησιμοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο για 14 ημέρες, οι συνδεδεμένες συσκευές θα αποσυνδεθούν από τον λογαριασμό. Επειδή επίσης έχουμε να κάνουμε με beta, από το WhatsApp προειδοποιούν ότι ενδέχεται η ποιότητα και η απόδοση της υπηρεσίες να μην είναι και η καλύτερη δυνατή. Βεβαίως, οι χρήστες μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την beta οποιαδήποτε στιγμή. Το WhatsApp σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται σε μία έκδοση για iPad της εφαρμογής της, και το rollout της υποστήριξης multi-device φέρνει την έκδοση για το iPad ένα βήμα πιο κοντά στην τελική έκδοση που θα διατεθεί στους χρήστες.