Χθες  δημοσίευμα της ιστοσελίδας Techcrunch, ανέφερε ότι το Facebook προχώρησε σε διαγραφή μηνυμάτων που είχε στείλει ο Mark Zuckerberg και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας μέσω του Mesenger, μια λειτουργία την οποία δεν διαθέτουν τα δισεκατομμύρια των μελών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η κίνηση αυτή όπως αναφέρει το Facebook αποτελεί σύμφωνα με το ίδιο μια «κίνηση ασφάλειας». Μάλιστα σε νεώτερη ανακοίνωση μετά από λίγες ώρες, κάτι που εγείρει ερωτήματα και προβληματίζει, το Facebook ανακοίνωσε και πάλι στο Techcrunch ότι εργάζεται πάνω σε μια παρόμοια λειτουργία για όλα τα μέλη του, τα οποία σε λίγους μήνες θα μπορούν να διαγράψουν μηνύματα τα οποία έχουν στείλει. Μέχρι η λειτουργία διατεθεί στο κοινό, το Facebook «δε θα ακυρώσει την αποστολή νεώτερων μηνυμάτων του CEO του, ούτε θα προχωρήσει σε κάποια άλλη διαγραφή».

Σύμφωνα με το Techcrunch, αυτό ίσως αποτελεί μια προσπάθεια του Facebook για να κατευνάσει τα πνεύματα για το ότι ο Zuckerberg έχει στη διάθεσή του τέτοιες εξουσίες στην πλατφόρμα τις οποίες δεν έχουν οι «απλοί» χρήστες. Ωστόσο το Facebook όπως αναφέρει, δεν έχει οριστικοποιήσει ακριβώς πως θα λειτουργεί η δυνατότητα ακύρωσης αποστολής μηνύματος. Ένα από τα σενάρια αφορούν ίσως κάποιο "χρονόμετρο λήξης" για κάθε μήνυμα όπως ισχύει και στη λειτουργία των "μυστικών συζητήσεων" του Messenger όμως αυτό αφορά το μαρκάρισμα νέων μηνυμάτων προς διαγραφή και δεν επιτρέπει την αναδρομική διαγραφή μηνυμάτων που έχουν σταλεί ακόμα και πριν από χρόνια. Στην περίπτωση αυτή, το Facebook αναφέρει ότι η διαγραφή ενός μηνύματος δεν σημαίνει ότι αυτό θα διαγραφεί και από τη συσκευή του παραλήπτη.

ArsTechnica

  • Like 2