Η Revolut, η διεθνής εφαρμογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα ότι 1 στους 10 ενήλικες Έλληνες διαθέτουν πλέον λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Με περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, η Revolut έχει καταφέρει να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. 

Ο Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής Ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι Έλληνες αναζητούν καινοτόμους τρόπους για την καθημερινή διαχείριση των χρημάτων τους, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η τεχνολογία." Η Revolut, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2018, διαθέτει τραπεζική άδεια και εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως "σημαντική" τράπεζα στην Ευρωζώνη.

Μέσω της εφαρμογής, οι πελάτες μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα οικονομικά τους, να στείλουν και να λάβουν χρήματα άμεσα, να ξοδεύουν και να μετατρέπουν χρήματα σε πάνω από 30 νομίσματα με ανταγωνιστικές χρεώσεις, και να αποταμιεύουν εύκολα. Ο Zunzunegui τόνισε ότι η Revolut πιστεύει πως πολλές τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται δωρεάν, όπως οι άμεσες πληρωμές σε ευρώ, κάτι που η εταιρεία εφαρμόζει ήδη από το 2020.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μέσος πελάτης της Revolut στην Ελλάδα είναι 35 ετών, ζει σε μεγάλη πόλη και χρησιμοποιεί την εφαρμογή κυρίως για πληρωμές με κάρτα και μεταφορές χρημάτων. Το 2023, οι συναλλαγές με κάρτα αυξήθηκαν κατά 67% και οι χρηματικές μεταφορές κατά 107% σε σχέση με το 2022.

Εκτός από τις καθημερινές τραπεζικές λειτουργίες, η Revolut προσφέρει και υπηρεσίες που διευκολύνουν τα ταξίδια, όπως κρατήσεις διαμονής, δραστηριότητες με επιστροφή χρημάτων, και ασφαλιστική κάλυψη για τους συνδρομητές συγκεκριμένων προγραμμάτων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αποταμιεύουν εύκολα, είτε στρογγυλοποιώντας τα ποσά των αγορών τους είτε μέσω των Ευέλικτων Λογαριασμών που προσφέρουν τόκους σε καθημερινή βάση.

Σε άλλες υπηρεσίες που υποστηρίζει η Revolut περιλαμβάνεται η αγορά κρυπτονομισμάτων αλλά μετοχών κυρίως του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

  • Like 8
  • Haha 1