Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων της Revolut να εξελιχτεί σε "συνολική εφαρμογή" που θα παρέχει από χρηματοπιστωτικές έως ταξιδιωτικές υπηρεσίες

H Revolut ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου πακέτα κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε στο CNBC η εταιρία, αποτελώντας τον πρώτο πάροχο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη χώρα που επεκτείνεται και στο κομμάτι της τηλεφωνίας, καθώς και μία από τις πρώτες εταιρίες διεθνώς που διευρύνουν με τον τρόπο αυτό τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει προσφέροντας eSIM -δηλαδή κάρτες SIM οι οποίες αποθηκεύονται ψηφιακά, αντί σε υλική μορφή μέσα στη συσκευή- εντός της εβδομάδας. 

Οι χρήστες του βασικού πακέτου υπηρεσιών της Revolut θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία συνδρομή, να αξιοποιούν το απλούστερο πλάνο eSIM που θα τους επιτρέπει να αποκτούν πρόσβαση στην εφαρμογή της εταιρίας, έτσι ώστε να προσθέτουν μονάδες στο κινητό τους όπου και όταν το χρειάζονται. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης της Revolut φτάσει στο αεροδρόμιο και του τελειώσουν τα data από τον πάροχο κινητής που χρησιμοποιεί συνήθως, θα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες της εφαρμογής της Revolut, δωρεάν, ώστε να αγοράσει data ως συνήθως.

Οι πελάτες της Revolut που είναι συνδρομητές στο πακέτο Ultra, θα έχουν 3GB δεδομένων τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε, με το πακέτο να ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τυχόν απρόσμενες χρεώσεις περιαγωγής όταν φτάνουν σε μια άλλη χώρα.

Το κόστος χρήσης δεδομένων σε χώρες του εξωτερικού αυξήθηκε για τους Βρετανούς τα τελευταία χρόνια. Οι διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ανάμεσά τους η BT, η Vodaphone και η Three, επανάφεραν τις χρεώσεις περιαγωγής από τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι Βρετανοί μπορούσαν να ταξιδεύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης χωρίς να χρεώνονται τέλη περιαγωγής. Εντωμεταξύ, οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών κινητής δεν περιλαμβάνουν δωρεάν data σε χώρες εκτός Ε.Ε. στα βασικά τους πακέτα.

Οι χρήστες της Revolut που δεν έχουν συνδρομή Ultra μπορούν να αξιοποιήσουν μια προσφορά που τρέχει για 100ΜB δωρεάν, εφόσον καταθέσουν αίτηση πριν την 1η Μαΐου. Η προσφορά ισχύει για επτά ημέρες από την ενεργοποίηση του πακέτου.

Η Revolut συνεργάζεται με το βρετανικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας 1Global, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός ως Trusphone, προκειμένου να παρουσιάσει την eSIM. 

Η Τάρα Μασουντί, γενική διευθύντρια του τομέα premium υπηρεσιών της Revolut, δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε αυτή την υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξελιχτεί σε μια "συνολική εφαρμογή", που θα παρέχει τραπεζικούς λογαριασμούς, ανταλλακτήριο, ταξιδιωτικές κρατήσεις αλλά και δυνατότητα χρήσης σαλονιών στα διάφορα αεροδρόμια. Σε δηλώσεις της στο CNBC, η Μασουντί υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχίσει η Revolut να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες.

Αυτή η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρίας, η αξία της οποίας το 2022 αποτιμήθηκε στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, να αποκτήσει σταθερότερη πελατειακή βάση, καθώς διευρύνει τη γκάμα των συνδρομητικών της πακέτων, με στόχο την εξασφάλιση εσόδων από διάφορες πηγές. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται πελάτες οι οποίοι θα την επιλέγουν συστηματικότερα ως πάροχο τραπεζικών υπηρεσιών και όχι απλά σαν μια οικονομική λύση όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Εντωμεταξύ, τα ποσά που δαπανώνται σε υπηρεσίες συνδεσιμότητας στη διάρκεια ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων περιαγωγής και των ταξιδιωτικών SIM, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών. 

Η Revolut δεν είναι η πρώτη fintech που διεύρυνε τις υπηρεσίες της στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας. Η ινδική εταιρία Zolve, που παρέχει πιστωτικές υπηρεσίες, βοηθώντας τους μετανάστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικά προϊόντα ενόψει της άφιξής τους στις ΗΠΑ, άρχισε ήδη από τον Αύγουστο του 2023 να παρέχει πακέτα κινητής τα οποία συνδυάζονται τόσο με τις κλασικές, όσο και τις ψηφιακές SIM.

  • Like 4