Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, η Stripe, έρχεται σύντομα και στη χώρα μας.

Αυτό γίνεται κατανοητό μέσα από την ίδια ιστοσελίδα της εταιρείας, στην οποία η Ελλάδα αναφέρεται μαζί με 8 ακόμη χώρες ως οι επόμενες στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί η Stripe, με την πρόσβαση να είναι για την ώρα περιορισμένη και μόνο μέσω πρόσκλησης. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Βραζιλία, η Πολωνία, το Μεξικό, η Ινδία, η Λιθουανία και η Εσθονία. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει το e-mail του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα προκειμένου εκπρόσωπος της Stripe να επικοινωνήσει μαζί του αν και όπως ενημερωθήκαμε, το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο και κάτι τέτοιο «μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες».

Η Stripe ιδρύθηκε το 2010 από τα αδέρφια John και Patrick Collison, ιρλανδικής καταγωγής, και μέσα από το δίκτυό της περνάει τουλάχιστο το 78% του συνόλου των ηλεκτρονικών πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα πλεονεκτήματά της Stripe περιλαμβάνονται μια σειρά υπηρεσιών αλλά και ένα αρκετά "δυνατό" api μέσω του οποίου κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ εύκολα όλα τα προϊόντα της Stripe παρακάμπτοντας έτσι τις τράπεζες και άλλους μεσάζοντες. 

Με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες, η Stripe έχει αξία 22.5 δισ. δολάρια, ενώ τρία χρόνια πριν η αξία της έφτανε τα 3.5 δισ. Στους συνεργάτες της Stripe περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας όπως η Uber, η Google, το Shopify, το Facebook, η Αmazon, το Slack, η Salesforce κ.α