Από σήμερα, 9 Απριλίου, οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στα γήπεδα της Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gov.gr Wallet για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων τους.

Η ψηφιακή αυτή διαδικασία, προϊόν συνεργασίας των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αθλητισμού, «στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας στα γήπεδα και την απελευθέρωση αστυνομικών δυνάμεων από τα καθήκοντα φύλαξης κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Για να ταυτοποιήσουν το εισιτήριό τους, οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) στο emep.gov.gr και στη συνέχεια να κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο smartphone τους, είτε αυτό είναι Android, είτε iPhone η Huawei, με σχετικές οδηγίες να μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η διαδικασία αγοράς εισιτηρίων από τους παρόχους παραμένει αμετάβλητη. Μέσω της εφαρμογής, οι φίλαθλοι μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό QR ή Barcode του εισιτηρίου τους ή να τον εισάγουν χειροκίνητα, προσθέτοντάς το στη λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων. Επιλέγοντας το εισιτήριο από τη λίστα, εμφανίζεται ο κωδικός με τον οποίο μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο.

Οι ανήλικοι άνω των 15 ετών που διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και έχουν καταχωρήσει το κινητό τους στο emep.gov.gr μπορούν να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία. Για τους ανηλίκους κάτω των 15 ετών, οι γονείς ή κηδεμόνες τους μπορούν να προσθέσουν το εισιτήριο του ανηλίκου στη δική τους εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγοντας είτε να το συνοδεύσουν οι ίδιοι είτε να ορίσουν ένα τρίτο άτομο ως συνοδό.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στις 12 Μαΐου 2024, θα ισχύει ένα υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, επιτρέποντας τόσο τη χρήση ψηφιακών εισιτηρίων μέσω του Gov.gr Wallet όσο και των συμβατικών εισιτηρίων. Αυτό θα δώσει στους φιλάθλους και τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα διαδικασία και να προετοιμαστούν κατάλληλα σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, διευκολύνοντας έτσι το έργο των αρμόδιων αρχών στη διαχείριση των αγώνων.

  • Like 6
  • Confused 3
  • Haha 8