Καλωσήρθατε στο νέο Insomnia.

Ζητούμε συγγνώμη για όλο το διάστημα που το site ήταν απενεργοποιημένο αλλά οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν ήταν χρονοβόρες. Μπορεί η μετάβαση να πήρε αρκετό χρόνο - και στη πραγματικότητα να μην έχει τελειώσει ακόμα - , το αποτέλεσμα όμως πιστεύουμε να σας ικανοποιήσει.

Όπως μπορείτε να δείτε το νέο insomnia έχει πιο μοντέρνο σχεδιασμό και νέο logo/insomniac. Σύντομα θα ακολουθήσει και ένας «πρωινός» σχεδιασμός για τον οποίο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η σημαντικότερη αλλαγή όμως βρίσκεται στην πλατφόρμα που τρέχει το Insomnia. Ύστερα από αρκετά χρόνια πορείας με το vBulletin, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά σε μια αρκετά καλύτερη πλατφόρμα (κατά τη γνώμη μας), το ip.board το οποίο διαθέτει αρκετά σύγχρονα χαρακτηριστικά. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε δικά μας χαρακτηριστικά στην κοινότητα. Ένα παράδειγμα είναι η ενότητα των αγγελιών για την οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να μη χαθεί σχεδόν τίποτα στη μετάβαση από το παλιό στο νέο site (passwords, tags, usernames, diggs, wiki, friends, φωτογραφίες κ.ο.κ) με εξαίρεση τα social groups που λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος αποφασίσαμε να μην μας ακολουθήσουν. Σε ελάχιστους (0.5%) λογαριασμούς μελών οι οποίοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένους χαρακτήρες στο username τους, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα σύνδεσης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε, μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα στον διαχειριστή του site είτε email στο hal9000παπακιαinsomnia.gr για την άμεση επίλυση του. Το forum των bugs αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες στιγμές από σήμερα οπότε αν ανακαλύψετε κάτι, παρακαλούμε να το αναφέρετε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε συνοπτικά σε μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές που μπορείτε να δείτε στο Insomnia ενώ στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν πιο αναλυτικά άρθρα για συγκεκριμένες ενότητες/λειτουργίες του site.

Κεντρική Σελίδα

Η κεντρική σελίδα είναι πλήρως ανανεωμένη με καλύτερη εμφάνιση κατηγοριών ειδήσεων ενώ εμφανίζονται επιπλέον οι τελευταίες αγγελίες, αρχεία και άρθρα στο wiki.

Forum

Στο forum έχουμε αλλαγές στις κατηγορίες με κύριο στόχο την καλύτερη οργάνωση και εμφάνιση. Επιπλέον προστίθετε μια δεξιά μπάρα στην οποία έχετε άμεση ενημέρωση για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε θέμα που παρακολουθείτε, εμφάνιση νέων θεμάτων που μόλις δημοσιεύθηκαν αλλά και status bar.

Η status bar είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά στα πρότυπα άλλων social networks, με την οποία μπορείτε να γράψετε ένα μικρό μήνυμα που θα εμφανίζεται στη κεντρική σελίδα του forum αλλά και στο προφίλ σας. Τον επόμηνα μήνα θα υπάρξει η δυνατότητα συγχρονισμού της με τον λογαριασμό που διατηρείται στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την εμφάνιση της δεξιάς στήλης, πατώντας το X μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Αναζήτηση

Η αναποτελεσματική αναζήτηση του προηγούμενου site όπως πολλοί από εσάς είχατε παραπονεθεί δικαιολογημένα, δίνει τη θέση της σε ένα πιο σύγχρονο σύστημα που για τους γνωρίζοντες στηρίζεται στην τεχνολογία sphinx.

Δεδομένο πλέον οι πιο σχετικές και γρήγορες αναζητήσεις αλλά όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεται λίγος χρόνος για τη σωστή ρύθμιση όλων των παραμέτρων που αφορούν τον server. Η λειτουργία της αναζήτησης πιστεύουμε ότι θα είναι διαθέσιμη εντός της ημέρας.

Αγγελίες

Η ενότητα των αγγελιών είναι από τις πιο δημοφιλείς στο site και η ενσωμάτωση της στο forum εμπόδιζε την περαιτέρω ανάπτυξη της αλλά και την δημιουργία νέων λειτουργιών για καλύτερες αγοραπωλησίες. Επιπλέον αρκετά νέα μέλη που επιθυμούσαν τη δημοσίευση αγγελίας έπρεπε να περιμένουν 6 μήνες για τη δυνατότητα αυτή, μια

Πλέον η ενότητα των αγγελιών αποσπάτε από το forum και πλέον είναι ξεχωριστή. Η νέα ενότητα διαθέτει αναλυτικές κατηγορίες και υποκατηγορίες που κάνουν πιο εύκολη την αναζήτηση αλλά και δημοσίευση αγγελιών.

Όπως μπορείτε να δείτε, έχουν διατηρηθεί οι αξιολογήσεις των μελών από το προηγούμενο site ενώ η εμφάνιση/υποβολής αξιολόγησης είναι πολύ πιο εύκολη χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε μαντικές ικανότητες για το που βρίσκονται.

Ειδοποιήσεις

Το σύστημα των ειδοποιήσεων είναι ένα 2ος τρόπος ενημέρωσης σας για οτιδήποτε συμβαίνει στο site και έχετε επιλέξει ότι σας αφορά. Ξεπερνώντας τον παραδοσιακό τρόπο με τα e-mail, μπορείτε να επιλέξετε εσείς πως θα ενημερώνεστε για κάθε ενέργεια, προσθέτωντας έναν επιπλέον τρόπο, τις εσωτερικές ειδοποιήσεις, ένα μενού που θα εμφανίζετε άμεσα στην οθόνη σας μόλις υπάρχει μήνυμα που σας αφορά.

http://www.insomnia.gr/index.php?app=core&module=usercp&tab=core&area=notifications

Wiki

Η ενότητα των wiki άρθρων θα ενεργοποιηθεί πλήρως την Δευτέρα 29/11 με σημαντικά καλύτερη εμφάνιση άρθρων αλλά και χωρίς την παρουσία bugs της προηγούμενης έκδοσης. Φυσικά η δημιουργία νέων άρθρων αλλά και εμπλουτισμό των υπαρχόντων από οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας παραμένει όπως προτάσει και ο όρος Wiki.

Αρχεία

Πλήρως ανανεωμένη θα είναι η ενότητα των αρχείων η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη 30/11. Στη συγκεκριμένη ενότητα η διαφορά είναι η προσθήκη πλέον και των πιο σημαντικών freeware προγραμμάτων για υπολογιστές με Mac OS X λειτουργικό σύστημα ενώ μέσα στα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα ενημέρωσης νέων εκδόσεων.

Προφίλ

Η προσωπική σελίδα κάθε χρήστη είναι πλέον πιο «καθαρή» με δυνατότητα να την προσαρμόσετε στα γούστα σας αλλάζοντας το background και τα χρώματα με αυτά που σας αρέσουν.

Ευχαριστίες & Feedback

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά την ομάδα του skroutz.gr που βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και όσους έδωσαν το πολυτιμότατο feedback είτε μέσω δοκιμών είτε μέσω του αγαπημένου μας θέματος των προτάσεων στη κατηγορία του Insomnia Site - Forum.