Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο της τεχνολογίας που μπορούν να είναι τόσο πολωτικά όσο η συζήτηση Android vs. iOS. 

Και οι δύο πλευρές έχουν κάποιους αφοσιωμένους οπαδούς που θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να διαψεύσουν την άλλη. Μάλιστα υπάρχει ένα επιφανές πρόσωπο που υποστηρίζει την άποψη ότι το Android είναι πλέον καλύτερο από το iOS, ο επικεφαλής του Instagram και του Threads, Adam Mosseri.

Σε απάντηση σε μια ανάρτηση του Threads από τον Marques Brownlee aka MKBHD που προσκαλούσε τον κόσμο να γράψει τις δικές του τεχνολογικές -μη δημοφιλείς- απόψεις, ο Mosseri απάντησε: "Το Android είναι τώρα καλύτερο από το iOS". Η άποψη του Mosseri προκάλεσε μια ευρεία συζήτηση στο διαδίκτυο, σε μέρη όπως τη κοινότητα του Reddit, όπου οι άνθρωποι τείνουν να έχουν πολύ έντονες απόψεις για το θέμα.

image.png.a23f6054f2075f26d9660d63478753d4.png

Ενώ η αντίληψή του για το Android ως πλατφόρμα ήταν αμφιλεγόμενη για πολλούς, η σύντομη ανάρτησή του δεν διευκρίνισε ούτε έδωσε κάποια ένδειξη για το τι ακριβώς του άλλαξε γνώμη. Όντας υπεύθυνος για δύο από τις μεγαλύτερες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, μιλούσε από τη σκοπιά ενός προγραμματιστή; Ή μήπως ήταν οι αλλαγές που έκανε η Google για να βελτιώσει την εμπειρία του Android που τον ενθουσίασαν ως χρήστη; Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης διαμάχης μεταξύ του Mark Zuckerberg και της Apple σχετικά με τις πολιτικές του App Store και τα όρια παρακολούθησης εφαρμογών που επηρέασαν σοβαρά το διαφημιστικό επιχειρηματικό μοντέλο της Meta.

Όσον αφορά την εμπειρία του χρήστη σε κάθε πλατφόρμα, η τρέχουσα σταθερή έκδοση του iOS 16 έχει πολλά να προσφέρει, χωρίς να λείπουν προβλήματα σταθερότητας ενώ το iOS 17 φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, οι beta εκδόσεις του Android 14 έχουν προσθέσει αρκετές βελτιώσεις όπως τις νέες προσαρμογές της οθόνης κλειδώματος και τις ενδείξεις φόρτισης μέχρι μια προγνωστική χειρονομία επιστροφής και drag and drop για κείμενο και φωτογραφίες.

Το ίδιο το Instagram πάντως προτιμούσε για μεγάλο διάστημα την εφαρμογή iOS από την αντίστοιχη του Android αφού είναι γνωστό ότι αρχικά το Instagram δεν είχε καν εφαρμογή Android. Και αυτό δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ούτε με τα Threads παρά την προτίμηση του Mosseri για το Android. Μια νέα μεγάλη ενημέρωση του Threads κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα για το iOS με πολλά νέα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες, αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για το πότε τα ίδια χαρακτηριστικά θα περάσουν και στην Android έκδοση.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 2