Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν τουλάχιστον να κρατήσουν τις συσκευές που τις παρείχε η εταιρία.

Το LinkedIn ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, λόγω του ότι μειώθηκαν οι προσλήψεις σε όλες τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας. Η εταιρία, η οποία ανήκει στη Microsoft, θα «κόψει» περίπου 960 θέσεις εργασίας από ομάδες πωλήσεων και απόκτησης ταλέντων (sales and talent acquisition teams) παγκοσμίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ryan Roslansky, έγραψε σε ένα e-mail προς τους υπαλλήλους:

Το LinkedIn δεν είναι απρόσβλητο από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας. Ο COVID-19 έχει συνεχή επίδραση στη ζήτηση προσλήψεων, τόσο επιχειρησιακά όσο και στην εταιρία μας. Υπάρχουν ρόλοι που δεν χρειάζονται πλέον καθώς προσαρμόζουμε τη μειωμένη ζήτηση στις προσλήψεις και τα προϊόντα μας παγκοσμίως.

Υπάρχουν και μερικοί άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφαση. Το LinkedIn συγχωνεύει τα τμήματα Marketing Solutions και Talent Solutions, για να αποφύγει τις δαπανηρές πλατφόρμες συστημάτων και εργαλείων εσωτερικά.

Οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα μπορούν να διατηρήσουν τις συσκευές που τους παρείχε η εταιρία και θα λάβουν επιπλέον τουλάχιστον 10 εβδομάδες αποζημίωσης. Το LinkedIn θα παρέχει 12 μήνες συνεχούς ασφάλισης υγείας για εκείνους στις ΗΠΑ και 6 μήνες για τους υπόλοιπους. Θα «τρέξει» επίσης ένα εξάμηνο πρόγραμμα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν νέες θέσεις εργασίας και να προσφέρει υποστήριξη για όσους έχουν βίζα που υποστηρίζεται από την εταιρία. Ενδεχομένως η εταιρία για κάποιους από αυτούς να βρει ένα νέο ρόλο σε μία διαφορετική θέση εργασίας.