Το WhatsApp ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες σε HD ανάλυση με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Η λειτουργία διατηρεί την ανάλυση υψηλής ευκρίνειας των φωτογραφιών που μοιράζονται οι χρήστες ενώ τότε η εταιρεία είχε δηλώσει ότι η υποστήριξη για βίντεο HD θα έρθει σύντομα. Πλέον, το WhatsApp επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι η υποστήριξη βίντεο HD επεκτείνεται τόσο στους χρήστες iOS όσο και στους χρήστες Android.

Η διαδικασία για την κοινή χρήση βίντεο HD είναι η ίδια με την κοινή χρήση φωτογραφιών HD. Αφού επιλέξετε το βίντεο ή τα βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε, μπορείτε να πατήσετε το νέο κουμπί HD στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν θέλετε να μοιραστείτε σε “Τυπική ποιότητα” ή σε “Ποιότητα HD” ενώ θα εμφανιστούν τα σχετικά μεγέθη αρχείων. Στη συνέχεια, πατάτε αποστολή για να στείλετε το βίντεο ως συνήθως.

Προηγουμένως, τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας θα συμπιέζονταν σε ανάλυση 480p, σύμφωνα με το προηγούμενο όριο ανάλυσης της υπηρεσίας. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να στείλουν το βίντεό τους σε HD ανάλυση αλλά μόνο μέχρι 720p. Οι εικόνες και τα βίντεο που μοιράζονται στο WhatsApp προστατεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Ο παραλήπτης θα βλέπει ένα μικρό σήμα HD στο βίντεο που μοιράζεται στην εφαρμογή, το οποίο θα τον ενημερώνει ότι έχετε στείλει το βίντεό του σ’ αυτή την ανάλυση. Αυτό επιτρέπει στο χρήση να αποφασίσει αν έχει τον αποθηκευτικό χώρο ή το διαθέσιμο bandwidth για να δει το βίντεο που μοιράστηκε σε ποιότητα HD εκείνη τη στιγμή.

Η λειτουργία αυτή γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του WhatsApp.

  • Like 3