Τη δυνατότητα να βλέπουν το βασικό περιεχόμενο των μενού και των λειτουργιών στην τοπική τους γλώσσα, έχουν πλέον οι Έλληνες πελάτες της PayPal, της γνωστής παγκόσμιας πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πρώτες χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη όπου οι υπηρεσίες της PayPal διατίθενται στην τοπική γλώσσα. Ο εξελληνισμός των μενού και των λειτουργιών πραγματοποιείται αρχικά στην ιστοσελίδα του PayPal ενώ στο μέλλον θα επεκταθεί και στις mobile εφαρμογές, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε ότι αφορά την ιστοσελίδα, η παρουσία της ελληνικής γλώσσας συναντάται σε αρκετές ενότητες όπως στη δημιουργία λογαριασμού, στη διαχείριση πληρωμών και προσωπικού προφίλ, στις απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα, στα θέματα επικοινωνίας και marketing, καθώς και στα newsletters τα οποία ανακοινώνουν νέες συνεργασίες και προσφορές σε εγχώρια και διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Screenshot_1.jpg.a8627570ac3863d38915ca926c437e06.jpg

 

Screenshot_2.jpg.a1739fe7be2b81d44ceedf23feaa9902.jpg

Ακόμα στην ελληνική γλώσσα έχουν μεταφραστεί όλες οι πληροφορίες που αφορούν την υπηρεσία “Προστασίας Αγοραστή” και τη διεκδίκηση κάλυψης εξόδων κατά την επιστροφή μιας παραγγελίας για όσες αγορές το δικαιούνται. Από τον εξελληνισμό του PayPal εξαιρείται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών που παραμένει στα αγγλικά. Αντιθέτως, τα άρθρα του Προσωπικού Κέντρου Βοήθειας (self-help center), έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η δυνατότητα πλέον για τους εμπόρους να εκδίδουν τιμολόγια στα ελληνικά, και να βλέπουν στην τοπική γλώσσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό τους.

Όπως δηλώνει ο Marcin Glogowski, General Manager της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μετάβασης στην τοπική γλώσσα στην Ελλάδα με τις βασικές υπηρεσίες της PayPal να είναι τώρα διαθέσιμες στα ελληνικά. Ελπίζουμε πως αυτό το βήμα θα βοηθήσει όσους δεν είχαν μέχρι πρότινος την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες της PayPal, να ξεκινήσουν τη χρήση τους στην τοπική γλώσσα και με τον τρόπο αυτόν να είναι σε θέση να αγοράζουν και να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες, όπως επίσης και να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.’’

  • Like 3