Από ότι φαίνεται οι φιλοδοξίες του PayPal όσον αφορά το κρυπτονόμισμα Bitcoin διαρκώς αυξάνονται. Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος που σχετίζεται με οτιδήποτε έχει να κάνει με blockchain, Jose Fernandez da Ponte έκανε γνωστό ότι σύντομα οι χρήστες του PayPal θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των κρυπτονομισμάτων τους σε οποιοδήποτε wallet επιθυμούν.  

Αν και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του χαρακτηριστικού στους χρήστες της, δεν είναι λίγοι οι κάτοχοι Bitcoin που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PayPal και ανυπομονούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Όταν η εταιρεία έφερε τις αγορές Bitcoin, Ethereum και Litecoin στην πλατφόρμα της προς το τέλος της περασμένης χρονιάς, δυσαρέστησε αρκετούς από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων με το βασικό παράπονο να είναι η αδυναμία διαμοιρασμού των κρυπτονομισμάτων, παρόλο που ήταν δυνατή η αγορά ή η πώληση και η μετατροπή τους σε δολάρια κ.λπ. Το ίδιο συνέβη και με το Venmo, που όπως είναι γνωστό ανήκει στην εταιρεία PayPal. Όταν για πρώτη φορά το Venmo έφερε τα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα του, οι πελάτες μπορούσαν να αγοράσουν ή να πουλήσουν κρυπτονομίσματα ωστόσο δεν μπορούσαν να τα μεταφέρουν.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, το PayPal άκουσε τους χρήστες της πλατφόρμας με τον Jose Fernandez da Ponte να λέει σε μία συνέντευξη που παραχώρησε ότι η εταιρεία διερευνά τρόπους να επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα από και προς τις διευθύνσεις PayPal τους. «Θέλουμε να το καταστήσουμε όσο πιο ανοικτό γίνεται, και θέλουμε να δώσουμε στους καταναλωτές μας κάτι που θα τους επιτρέπει να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν» δήλωσε.