Η γαλλική γερουσία υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία θεσπίζονται νέες ποινές για όσους κατεβάζουν από το Internet υλικό που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με διακομματική συναίνεση, καθώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 297 ψήφοι υπέρ και μόλις 15 κατά.

 

Η λεγόμενη στρατηγική των τριών χτυπημάτων προβλέπει ότι όσοι κατεβάζουν παρανόμως μουσική, ταινίες ή προγράμματα θα δέχονται αρχικά ένα προειδοποιητικό email από τον ISP τους και στη συνέχεια μια επιστολή μέσω του ταχυδρομείου, η οποία θα τους ενημερώνει για την παράβαση της νομοθεσίας. Σε περίπτωση που οι χρήστες δε συμμορφωθούν, ο πάροχος θα διακόπτει τη σύνδεση στο Internet για ένα χρόνο.

 

Η αυστηροποίηση της γαλλικής νομοθεσίας ενδέχεται να λειτουργήσει ως πρόκριμα για παρόμοιες πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες είναι υπέρ αυτών των μέτρων, ωστόσο οι όποιες προτάσεις θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει επανειλημμένως απορρίψει σχετικές πρωτοβουλίες επικαλούμενο τα ατομικά δικαιώματα.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr