Αναλυτές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης αποφάνθηκαν πρόσφατα ότι η διακοπή λειτουργίας πολλών ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο, δεν αποτελεί αποτελεσματική μέθοδο για τον περιορισμό της πειρατείας.

Αντιθέτως, οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στο περιορισμό της διενέργειας πληρωμών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και υπηρεσίες, όπως το Paypal ή απλώς με το να προσφέρουν νόμιμες υπηρεσίες που να είναι περισσότερο ελκυστικές από την πειρατεία εφαρμογών και λογισμικού.

 

Συγκεκριμένα οι ερευνητές, παρακολούθησαν διάφορα δημοφιλή αρχεία προστατευμένα με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να κατανοήσουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής της. Ανακάλυψαν ότι με το να απαγορεύεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή με την σύνταξη DMCA καταγγελιών μόνο προσωρινό αποτέλεσμα έχουν. Μάλιστα ο αριθμός των uploaders ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, συνεπώς όταν ένα αρχείο διαγράφεται από μια ιστοσελίδα, εμφανίζεται αμέσως σε μερικές άλλες.

 

Κάτι τέτοιο κάνει την αντιμετώπιση της πειρατείας αρκετά δύσκολη υπόθεση καθώς νέες σελίδες κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους για την συνέχιση του έργου διαμοιρασμού παράνομων αρχείων. Αναζήτησαν ακόμη και τον αριθμό των ιστοσελίδων με τέτοιου είδους περιεχομένου. Μέσω του FilesTube, βρήκαν συγκεκριμένα περισσότερα από 10,000 διαφορετικά domains και πάνω από 5,000 διευθύνσεις IP. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι η καινοτομία θα αποτελέσει το κλειδί στην προσπάθεια μείωσης και περιορισμού της πειρατείας.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51288-censoring-file-sharing-sites-isnt-effective-at-curbing-piracy.html[/url]']techspot.com