Το λογισμικό που χρησιμοποιεί ο Tom Cruise στην ταινία Minority Report για χειρισμό υπολογιστών με χειρονομίες των χεριών ίσως είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα ύστερα από την παρουσίαση του g-speak από την εταιρεία Oblong στο Λος Άντζελες. Το λογισμικό που έχει αναπτύξει η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα χειρισμού από το χρήστη πραγματοποιώντας απλώς χειρονομίες με τα χέρια, φορώντας βέβαια ειδικά γάντια.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oblong Kwin Kramer “το μέλλον της πληροφορικής βρίσκεται στα συστήματα με χειρισμό από πολλαπλούς χρήστες ταυτόχρονα σε πολλές οθόνες και επίσης σε περισσότερες από μία συσκευές. Το σύστημα που αναπτύξαμε μπορεί να βοηθήσει σε διαδικασίες με μεγάλη ροή εργασίας”. Τονίζει ακόμη ότι οι πρώτοι χρήστες του g-speak θα μπορούσε να είναι τα όργανα επιβολής το νόμου, αλλά φυσικά και άλλες πιθανές εφαρμογές.

 

Screen%20Shot%202012-07-24%20at%2012.11.44%20AM.png

 

Ήδη έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για τη χρήση του λογισμικού από εταιρείες όπως η Boeing, η General Elecrics αλλά και η Saudi Aramco για την ανάλυση τεράστιου όγκου πληροφοριών. Επίσης σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη μια έκδοση του λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενσωματωμένους σε αυτοκίνητα αλλά και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

 

Link.png Site: bgr.com