Μια από τις πιο γνωστές υπηρεσίες file hosting, το Hotfile, βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση μετά το συμβιβασμό στον οποίο συμφώνησε με τα κινηματογραφικά στούντιο της Αμερικής.

Το Hotfile θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παύσει τη λειτουργία του εκτός και αν εφαρμόσει αποτελεσματικά τις τεχνολογίες «ψηφιακών αποτυπωμάτων» έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του δε θα μπορούν να ανεβάσουν παράνομα ταινίες στους servers του.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για το Hotfile μπορεί να είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση στα κινηματογραφικά στούντιο ως μέρος του διακανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Ένωση Κινηματογραφικών Εταιρειών Αμερικής (MPAA), αναφέρει ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα Αμερικανικό δικαστήριο έχει αποφανθεί στο κατά πόσο παρόμοιες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων όπως το Hotfile, μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για την παραβίαση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, το Hotfile είχε λάβει επανειλημμένα προειδοποιήσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν από την κατάθεση της αγωγής το 2011.

 

Οι προσπάθειες της MPAA αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και για άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η ιστοσελίδα isohunt είχε παύσει τη λειτουργία της μετά από δικαστική διαμάχη με την Ένωση.

 

Link.png Site: ']TheVerge

 

Ενημέρωση 17:01: Δε περιμέναμε πολύ για να μάθουμε τελικά την τύχη του hotfile.com το οποίο μέσα από την κεντρική του ιστοσελίδα ανακοινώνει τον τερματισμό λειτουργίας του εξαιτίας της δικαστικής απόφασης.