Την προηγούμενη Κυριακή προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, το οποίο σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης για την σειρά.

Όμως ρεκόρ σημειώθηκε και στις... πειρατικές προβολές, μέσω παράνομων υπηρεσιών streaming,  μέσω download από ιστοσελίδες ή μέσω torrent. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων MUSO, εντός 24 ωρών από την τηλεοπτική προβολή του, έγιναν σχεδόν 55 εκατομμύρια πειρατικές προβολές (bootleg streams) του πρώτου επεισοδίου της 8ης σεζόν του Game of Thrones, και από αυτές, το 76,6% έγιναν μέσω παράνομων υπηρεσιών streaming και οι υπόλοιπες μέσω downloads (12,2%), public torrents (10,8%) και private torrents (0,5%).

Η MUSO υποστηρίζει ότι οι περισσότερες παράνομες προβολές προέρχονταν από την Ινδία, επειδή υπάρχει δυσκολία πρόσβασης την Κίνα, που προβάλλεται μόνο μία λογοκριμένη έκδοση της σειράς, αλλά και από τις ΗΠΑ, κυρίως από άτομα που δεν ενδιαφέρονται να πληρώσουν για να δουν την σειρά.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ινδία σημειώθηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια παράνομες προβολές μέσω υπηρεσιών streaming και downloads, στην Κίνα περίπου 5,2 εκατομμύρια και στις ΗΠΑ περίπου 4 εκατομμύρια.

Engadget

  • Like 3
  • Thanks 1