Στη διάρκεια των ετών, έχουμε δει πολλά άτομα στο χώρο του θεάματος να μιλάνε για την πειρατεία, με κάποιους εξ αυτών να αναφέρουν και τα – λίγα μεν – θετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Ο δημιουργός της σειράς Breaking Bad είναι ένας από αυτούς.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Vince Gilligan δήλωσε πως γνωρίζει και την θετική πλευρά της πειρατείας, καθώς επέφερε περισσότερους τηλεθεατές που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχαν ασχοληθεί με τη σειρά. Εν συνεχεία, ανέφερε πως σαφώς και δεν είναι όλα τόσο απλά και τα αρνητικά υπερισχύουν, αφού αν οι χρήστες διάλεγαν έναν εκ των νόμιμων υπηρεσιών διαμοιρασμού και όχι ιστοσελίδες όπως το PirateBay, οι συντελεστές της σειράς, όπως και ο ίδιος, θα είχαν περισσότερα έσοδα.

 

Το Breaking Bad έκανε τις διάφορες ιστοσελίδες διαμοιρασμού torrent να πάρουν φωτιά, αφού μόνο το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν κατέβηκε από πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες σε μόλις 12 ώρες. Η σειρά διατίθεται προς streaming ή κατέβασμα και με “νόμιμους” τρόπους, όπως την ιστοσελίδα του καναλιού AMC ή την υπηρεσία Netflix.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/10/18/4851944/breaking-bad-creator-vince-gilligan-says-piracy-brought-new-viewers[/url]']TheVerge