Ένας μικρός χαμός από θέματα στο σημερινό μας podcast, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται η συνέντευξη μας με την Ελεωνόρα Κεσίδου και τον Ηλία Λαζαράκη από την Inalan.

Τα δύο στελέχη μας βοηθούν να μάθουμε περισσότερα για ένα ξεχωριστό πάροχο που παρέχει Internet με συμμετρικές ταχύτητες μέσω του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει.

Επόμενο θέμα είναι το ταξίδι που κάναμε πρόσφατα στο Ullo της Ουγγαρίας προκειμένου να επισκεφθούμε το πρώτο ευρωπαικό εργοστάσιο της Lenovo, στο οποίο κατασκευάζονται μεταξύ άλλων servers, workstations και All-In-One PC. Στο χώρο των servers, μεταφέρουμε τα τελευταία νέα για τη δημιουργία του πρώτου Data Center της Microsoft στην Ελλάδα, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει -επιτέλους- τον Απρίλιο. Συνεχίζουμε με Κωτσόβολο και την έγκριση της εξαγοράς του από τη ΔΕΗ αλλά και τη συνεργασία έκπληξη με τη Starlink.

Ακόμα, πολλά νέα έχουμε από το μέτωπο της Cosmote, η οποία δημιουργεί νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των κεραιών της, ενώ η τηλεοπτική συνδρομητική υπηρεσία απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League για τα επόμενα 3 χρόνια. Τέλος, μέσω της μητρικής εταιρείας (Telekom), ανακοινώθηκε συνεργασία με το Netflix, ενώ όλα δείχνουν ότι σύντομα η εφαρμογή του Netflix θα μπορεί να εγκατασταθεί στα set top boxes της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε παράλληλα και δύο πολύ μεγάλες εξαγορές ελληνικών εταιρειών, και συγκεκριμένα της InAccel από την Intel αλλά και της BETA CAE Systems από την αμερικανική Cadence για 1,24 δισ. δολάρια. Ολοκληρώνουμε με Oscars αλλά και Revolut που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαθέτει 1 εκατομμύρια πελάτες στη χώρα μας.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:36 - Σχόλια
09:34 - Συνέντευξη Inalan με Ελεωνόρα Κεσίδου (υπεύθυνη ανάπτυξης δικτύου) & Ηλία Λαζαράκη (υπεύθυνος εταιρικών πελατών & χονδρικής)
31:50 - Ταξίδι με Lenovo
39:14 - Microsoft Data Center
44:14 - Κωτσόβολος (Starlink, ΔΕΗ)
48:40 - Cosmote (Netflix, Κεραίες, Champions League, app)
55:30 - Volton
56:38 - Η Intel εξαγοράζει την InAccel
57:08 - Εξαγορά BETA CAE Systems
59:20 - Revolut και Ελλάδα
1:05:20 - Oscars 2024

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και Spotify!