Από zoom αυτή τη φορά λόγων διακοπών, στο νέο podcast συζητάμε αρχικά για τις νομικές περιπέτειες της Apple όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Apple παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, εμποδίζοντας τρίτες εταιρίες να προσφέρουν στους χρήστες εφαρμογές οι οποίες θα ανταγωνίζονταν τα δικά της προϊόντα.

Αντίστοιχα στην Ευρώπη, η Apple μαζί με τις Meta και Google θεωρούνται ύποπτες μη συμμόρφωσης με τις πρόνοιες του Νόμου περί Ψηφιακών Αγορών (DMA), με τις σχετικές έρευνες να έχουν ήδη ξεκινήσει και να αναμένεται να διαρκέσουν έως και 12 μήνες.

Συνεχίζουμε με οπτικές ίνες και τα νέα που βγήκαν από τη συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τους CEO των τριών μεγαλύτερων παρόχων στη χώρα μας, αλλά και εκπροσώπου της ΔΕΗ. Από τη συνάντηση, μαθαίνουμε για τις δεσμεύσεις κάθε παρόχου για προώθηση του δικτύου FTTH σε συγκεκριμένο αριθμό σπιτιών έως το 2026, αλλά και τις δεσμεύσεις τους για χαμηλότερες τιμές που θα συνδυάζονται με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Επόμενο θέμα είναι η παροχή υπηρεσίας eSIM από τη Revolut, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες της να έχουν οικονομικό roaming σε περισσότερες από 100 χώρες, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τα προγράμματα παρόχων στη χώρα που θα επισκεφθούν. Ολοκληρώνουμε με τη νέα εφαρμογή myAADE για Android smartphones και iPhone από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η εφαρμοιγή έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις εύκολη και άμεση πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, μέσω των κινητών τους συσκευών.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:14 - Σχόλια
10:50 - Apple
20:42 - FTTH
25:10 - Revolut
32:44 - myAADE app

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και Spotify!