Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, τη νέα εφαρμογή για κινητές συσκευές, το myAADEapp.

Το myAADEapp έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις εύκολη και άμεση πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, μέσω των κινητών τους συσκευών. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης ως μια φορολογική ατζέντα, ενημερώνοντας τους χρήστες για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και επιτρέποντάς τους να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν σημαντικά έγγραφα.

Μία από τις βασικές λειτουργίες του myAADEapp είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο στον φορολογικό λογαριασμό του χρήστη, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες φορολογικές οφειλές και τα ποσά επιστροφών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν ασφαλείς πληρωμές οφειλών απευθείας από την εφαρμογή, είτε μέσω του συστήματος IRIS είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Επιπλέον, το myAADEapp επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να δηλώνουν τον αριθμό IBAN για επιστροφές φόρου. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης αιτημάτων και ραντεβού, καθώς και πρόσβαση στα εξατομικευμένα μηνύματα που λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ.

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία της εφαρμογής είναι οι εξειδικευμένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολίτες, επιτηδευματίες και φοροτεχνικούς, καθώς και οι εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις. Αυτό διασφαλίζει ότι οι χρήστες παραμένουν πάντα ενημερωμένοι σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και τις σχετικές προθεσμίες.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης τη λειτουργία myWallet, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αποθηκεύουν βασικά έγγραφα, όπως Στοιχεία Μητρώου, Φορολογική Ενημερότητα, Τέλη Κυκλοφορίας και πιστοποιητικά, για εύκολη πρόσβαση όποτε τα χρειάζονται.

Μια άλλη πρακτική λειτουργία είναι η άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν και να ελέγχουν εύκολα τις αποδείξεις τους. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης τη δυνατότητα γρήγορης σύνδεσης με τη χρήση PIN ή βιομετρικών στοιχείων, επιλογή γλώσσας (ελληνικά/αγγλικά) και προσαρμογή του χρωματικού θέματος της εφαρμογής.

Για όσους χρειάζονται να επισκεφθούν φυσικά υποκαταστήματα της ΑΑΔΕ, το myAADEapp προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού των υπηρεσιών σε χάρτη με δυνατότητα Geolocation και προβολή των στοιχείων επικοινωνίας τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να καλέσουν απευθείας το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ με ένα απλό άγγιγμα μέσω της λειτουργίας Tap-To-Call.

Η εφαρμογή για την ώρα είναι διαθέσιμη για iPhone μέσω του App Store ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να διατεθεί και για android smartphones.

Download MyAADEapp για iPhone & Android

  • Like 7
  • Thanks 2
  • Haha 13