Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στο σημερινό μας podcast, εν όψει και του Black Friday που πλησιάζει.

Η εκπομπή μπόρεσε να δει από κοντά το νέο σύστημα ρομπότ που χρησιμοποιούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο κέντρο διαλογής στην Αττική όπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, κάνει την όλη διαδικασία αρκετά πιο γρήγορη και με ελάχιστα λάθη. Ακόμα μαθαίνουμε για τις νέες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ μεταξύ των οποίων και ο ψηφιακός ταχυδρόμος αλλά και τα smart lockers που στόχο έχουν την καλύτερη εμπειρία του χρήστη στο last mile.

Συνεχίζουμε με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν το δείκτη DESI της Ε.Ε, που καταγράφει τις ψηφιακές επιδόσεις κάθε χώρας, με τη θέση της χώρας μας να μην εντυπωσιάζει κρίνοντας από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2020. Αντίστοιχες είναι οι εντυπώσεις μας και από την εφαρμογή για την Αρχαία Ολυμπία που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ένα project πίσω από το οποίο βρίσκεται η Microsoft. Αυτό το μήνα ολοκληρώνεται ένας χρόνος κυκλοφορίας από τις κονσόλες τελευταίας γενιάς, το PlayStation 5 και τα Xbox Series X|S, με τις απόψεις να διίστανται για το ποιος έχει καταφέρει τα περισσότερα.

Ολοκληρώνουμε με μια σύζητηση για τα αποκαλυπτήρια του Honor 50 που σηματοδοτεί και την επιστροφή της Honor στην ελληνική αγορά μετά από 2 χρόνια, αλλά και μια συζήτηση γύρω από την απόφαση του YouTube να κρύψει τον αριθμό των dislikes που έχει κάθε βίντεο.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Μπλα μπλα
00:23 - Μαραθώνιος 2021
04:20 - Σχόλια
20:38 - Δείκτης DESI
22:20 - Αρχαία Ολυμπία εφαρμογή
25:55 - ΕΛΤΑ
40:00 - 1 χρόνος PlayStation 5 και Xbox Series X
44:48 - Honor
49:53 - YouTube Dislikes
55:12 - Movies

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!