Καλεσμένοι του Ελληνικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βρισκόμαστε στο Στρασβούργο όπου σήμερα ψηφίστηκε το προσχέδιο κανόνων που αφορούν τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης. 

Μαζί με τους δημοσιογράφους Νίκη Παπάζογλου (Insider, Απλά Ψηφιακά) και το Φανούρη Δρακάκη (Deasy, 2045) φωτίζουμε τις πτυχές του AI Act και της προσπάθειας της Ευρωπαικής Ένωσης να θέσει κανόνες για την ανάπτυξη, λειτουργία και ενσωμάτωση συστημάτων AI από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. 

Συνεχίζουμε με το Vision Pro, το headset που παρουσίασε η Apple την περασμένη εβδομάδα και τις εντυπώσεις των πρώτων τυχερών που είχαν τη δυνατότητα  να «παίξουν» μαζί του για ελάχιστο όμως χρονικό διάστημα. Συνεχίζουμε με Messi και τη μετεγραφή του στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου  των ΗΠΑ και τις επιπτώσεις που έχει η κίνηση αυτή στη συνδρομητική υπηρεσία Apple TV Plus.

Σε άλλα θέματα του podcast, αναφερόμαστε στην υπογραφή Σύμβασης Σύμπραξης με τον Όμιλο ΟΤΕ για το έργο «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra – Fast Broadband» καθώς και την ανακοίνωση ενσωμάτωσης του Revolut Pay από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Public.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:36 - AI Act
23:30 - Μπαταρίες
28:12 - e-Lenovo.gr
28:55 - Τεχνητή Νοημοσύνη
29:50 - Σχόλια
30:42 - Apple Vision Pro
33:05 - Σχόλια 
36:15 - MLS & Messi
40:55 - Microsoft
41:23 - Cosmote
44:00 - Microsoft
45:14 - Ultra Fast Broadband
46:15 - Revolut Pay

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!