Το Skype Translator είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές τεχνολογίες που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Microsoft, επιτρέποντας σε δύο άτομα που μιλάνε διαφορετική γλώσσα, να συνομιλήσουν κανονικά, με την εφαρμογή να αναλαμβάνει τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

Υποστηρίζοντας τις φωνητικές κλήσεις αλλά και τις βιντεοκλήσεις μέσω του Skype, το επόμενο βήμα της τεχνολογίας ίσως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αφού πλέον υποστηρίζονται και τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται σε σταθερές γραμμές ή σε κινητά τηλέφωνα.

 

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων που υποστηρίζει το Skype, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καλέσει κάποιον τηλεφωνικό αριθμό, επιλέγοντας τη γλώσσα που μιλάει ο ίδιος αλλά και αυτή του συνομιλητή του. Μόλις αυτός απαντήσει και πριν ξεκινήσει τη συνομιλία, θα ενημερωθεί με ένα αυτόματο μήνυμα ότι η κλήση ηχογραφείται και μεταφράζεται μέσω του Translator.

 

Για την ώρα το Skype Translator υποστηρίζει 9 γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Μανδαρίνικα, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Αραβικά και Ρώσικα. Βεβαίως η ποιότητα της μετάφρασης εμφανίζει κάποια λάθη όμως η αναγνώριση στο μεγαλύτερο μέρος γίνεται απροβλημάτιστα, επιτρέποντας τη διεξαγωγή μιας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο. Για την ώρα η λειτουργία αυτή παρέχεται δοκιμαστικά σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider και έχουν κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Skype Preview. Η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων σε σταθερές γραμμές και σε κινητά, προϋποθέτει την αγορά Skype credits με ένα μικρό αντίτιμο.

 

Link.png Site: TNW