H Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σύντομα θα αποσύρει την εφαρμογή της για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων για χάρη του Skype, το οποίο απέκτησε τον Οκτώβριο του 2011.

Και σήμερα άρχισε να πληροφορεί τους χρήστες του Messenger ότι η υπηρεσία θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία των χρηστών στις 15 Μαρτίου.

Γεια σας,

 

Στις 15 Μαρτίου 2013 αποσύρουμε την υπάρχουσα υπηρεσία του Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο (εκτός από την ηπειρωτική Κίνα, όπου η υπηρεσία θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη) και θα προσφέρουμε τις μεγάλες δυνατότητες των Messenger και Skype μαζί σε μια υπηρεσία. Αναβαθμίστε στο Skype και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν Microsoft Account (όπως το τρέχον Messenger ID σας) και όλες οι επαφές του Messenger θα είναι ξανά στη διάθεσή σας. Θα είσαστε σε θέση να ανταλλάξετε άμεσα μηνύματα και την διεξαγωγή κλήσεων βίντεο όπως και πριν, αλλά και να είσαστε σε επαφή με το Skype στα κινητά σας τηλέφωνα και tablets.

 

Με εκτίμηση,

Η ομάδα Messenger

 

Στελέχη της Skype είχαν δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου ότι το Skype είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τον Messenger κάποια στιγμή, αλλά είχαν αρνηθεί να δώσουν στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα. Μια δημοσίευση σε ένα blog άφηνε να εννοηθεί ότι η μετάβαση αυτή θα πραγματοποιούνταν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

 

Στην Skype ξεκίνησαν τη δοκιμή νέων εκδόσεων beta για Windows και Mac τον Οκτώβριο, όπου δίνονταν η δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν στο Skype χρησιμοποιώντας τα Windows Live ID's τους και τους επιτρέπονταν με αυτό τον τρόπο η αποστολή και λήψη άμεσων μηνυμάτων και η προβολή πληροφοριών και ανανεώσεων εκείνων που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες Live Messenger, Xbox, Hotmail ή Outlook.com.

 

Μετά τη μετάβαση στο Skype από το Messenger, οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων της Skype, τις κλήσεις βίντεο, τη δυνατότητα κλήσεων σε "σταθερές" γραμμές, κοινή χρήση οθόνης και κλήσεις βίντεο προς κινητά τηλέφωνα.

 

Source.png Πηγή: ']Adslgr

Source.png Πηγή: http://news.cnet.com/8301-10805_3-57562929-75/microsoft-to-kill-the-messenger-on-march-15/?part=rss&subj=news&tag=title']CNET