Από σήμερα κυκλοφορεί στο app store η δεύτερη έκδοση του Skype για iPhone και iPod Touch με νέες δυνατότητες. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό στο Skype 2.0 είναι η πολυπόθητη υποστήριξη VoIP κλήσεων μέσω 3G δικτύου κάτι που απαγόρευε η Apple μέχρι πρότινος. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το Skype πραγματοποιούσε κλήσεις μόνο μέσω δικτύου WiFi.

 

Οι κλήσεις από Skype σε Skype που θα πραγματοποιούνται μέσω 3G δικτύου θα είναι δωρεάν τουλάχιστον μέχρι και τον Αύγουστο του 2010. Ύστερα, οι χρήστες θα πρέπει να καταβάλουν ένα μικρό μηνιαίο πάγιο για τη χρήση της υπηρεσίας πέραν της χρέωσης των δεδομένων δικτύου, ενώ οι κλήσεις μέσω WiFi θα παραμείνουν δωρεάν.

 

Όσον αφορά την ποιότητα ήχου μέσα από το δίκτυο 3G, στο iPhone 3GS και στο iPod touch 2ης γενιάς, η εταιρεία υποστηρίζει ότι πλησιάζει την ποιότητα CD. Ακόμα έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος εκκίνησης του προγράμματος σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

 

Με την έλευση του iPhone OS 4, οι χρήστες τις εφαρμογής, θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις ενώ τρέχουν και άλλες εφαρμογές, μέσω της λειτουργίας multitasking.

 

Ενημέρωση: μετά τα παράπονα ορισμένων χρηστών, το Skype παρατείνει την περίοδο δωρεάν λειτουργίας των 3G κλήσεων μέχρι το τέλος του έτους

 

Link.png Site: applecontrol.com

File.png Download: Skype 2.0 iTunes link