Το TikTok δοκιμάζει τη δυνατότητα των χρηστών να ανεβάζουν βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο TechCrunch.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι το νέο όριο στο upload δοκιμάζεται σε επιλεγμένες περιοχές με έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η νέα επιλογή αυξάνει το όριο ανάρτησης βίντεο στην εφαρμογή από 10 λεπτά σε 15 λεπτά. Την αλλαγή παρατήρησε πρώτος ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης Matt Navarra, ο οποίος ανάρτησε screenshot ενός μηνύματος που εμφανίζεται σε χρήστες με πρόσβαση στη νέα επιλογή. Σύμφωνα με το screenshot, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν μεγαλύτερα βίντεο τόσο από την εφαρμογή όσο και από την ιστοσελίδα του TikTok σε υπολογιστή.

Αρχικά, το TikTok έγινε διάσημο ως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα βίντεο μικρής διάρκειας, αλλά σταδιακά υιοθετεί περιεχόμενο μεγαλύτερης διάρκειας. Η εταιρεία αύξησε τον Φεβρουάριο του 2022, τη μέγιστη διάρκεια βίντεο στα 10 λεπτά, από 3 λεπτά. Πριν από αυτό, το όριο ήταν 60 δευτερόλεπτα, αφού αρχικά επεκτάθηκε από τα 15 δευτερόλεπτα.

Το μεγαλύτερο όριο στη διάρκεια βίντεο θα δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο και ευελιξία στους δημιουργούς περιεχομένου για να μοιράζονται πράγματα όπως συνταγές μαγειρικής, οδηγούς ομορφιάς, εκπαιδευτικό υλικό και κωμικά σκετς. Αυτή τη στιγμή, αν ένα βίντεο είναι μεγαλύτερο από 10 λεπτά, οι δημιουργοί παραπέμπουν τους θεατές σε ένα άλλο βίντεο με τίτλος "2ο Μέρος". Με το νέο όριο, οι δημιουργοί ίσως να μην χρειάζεται πλέον να δημιουργούν ολόκληρες σειρές βίντεο για να μοιραστούν το περιεχόμενο τους.

Η αλλαγή φέρνει το TikTok για μια ακόμη φορά σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με το YouTube. Η κίνηση δείχνει ότι το TikTok επιδιώκει να προσελκύσει δημιουργούς μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο που συνήθως ανεβάζουν το περιεχόμενο τους στο YouTube. Στο παρελθόν, το TikTok θεωρούνταν πλατφόρμα για βίντεο μικρής διάρκειας, ενώ το YouTube για βίντεο μεγάλης διάρκειας. Τα τελευταία χρόνια, τα όρια μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν θολώσει καθώς το TikTok υιοθετεί μεγαλύτερα βίντεο και το YouTube συντομότερα με τα Shorts.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TikTok έχει εισβάλει ακόμη περισσότερο στην περιοχή του YouTube με τη δοκιμή μιας οριζόντιας προβολής πλήρους οθόνης σε επιλεγμένες περιοχές. Είναι πιθανό πάντως η νέα χρονική διάρκεια βίντεο να μην είναι ευπρόσδεκτη από όλους. Το TikTok είναι γνωστό για σύντομα και διασκεδαστικά βίντεο, οπότε αυτό είναι πιθανότατα το περιεχόμενο που αναζητούν οι χρήστες στην πλατφόρμα, όχι απαραίτητα μεγάλης διάρκειας βίντεο όπου το ενδιαφέρον εξατμίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Κάτι τέτοιο φαίνεται να γνωρίζει το TikTok δεδομένου ότι πρόσφατα ενέταξε μια λειτουργία γρήγορης προώθησης βίντεο κρατώντας πατημένη τη δεξιά πλευρά της οθόνης.  

Για την ώρα το TikTok δεν αναφέρει αν ή πότε σκοπεύει να εφαρμόσει την αλλαγή των 15λεπτων βίντεο σε όλους τους χρήστες.
 

  • Like 3