Ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση και στη δομή του πραγματοποίησε σήμερα το Twitter τόσο στην Web έκδοσή του, όσο και τις εκδόσεις του για φορητές συσκευές που τρέχουν το λογισμικό του iOS και του Android. Το Twitter αποκαλεί την νέα του εμφάνιση ως “ένα γρηγορότερο, πιο απλό τρόπο να παραμείνεις συνδεδεμένος με όλα όσα σου αρέσουν”. Χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες: “Home, Connect, Discover, και Me”. Η αναβάθμισή του εστιάζει περισσότερο στην καλύτερη ενοποίηση της Web έκδοσης με αυτές των εφαρμογών για τις φορητές συσκευές, θέλοντας έτσι να προσελκύσει ακόμη και τους χρήστες που χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Η ενότητα Home είναι η αρχική σελίδα του λογαριασμού μας στο Twitter, όπου μπορεί κανείς να πλοηγηθεί στα tweets όσων ακολουθεί, να παρακολουθήσει τα τελευταία δημοφιλή θέματα (trends) αλλά και να δει προτάσεις ατόμων που μπορεί να ακολουθήσει οι οποίες διαμορφώνονται με βάση τις τρέχουσες επιλογές του. Στην αναβαθμισμένη έκδοση της υπηρεσίας είναι η αισθητή η αλλαγή της θέσης των tweet φίλων, τα οποία έχουν μετακινηθεί στο δεξί μέρος της σελίδας. Επίσης οι φωτογραφίες και τα video που περιέχονται σε tweets εμφανίζονται απευθείας σε αυτή τη σελίδα.

 

Η επόμενη νέα “ζώνη” του Twitter είναι η “Mentions”, την οποία η δημοφιλής υπηρεσία micro blogging την αποκαλεί ως “οι συζητήσεις”. Εδώ μπορεί κανείς να δει ποιοι παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις του, αλλά και ποιοι τον έχουν αναφέρει σε tweet. Επίσης εμφανίζοντα τα άτομα που έχουν κάνει retweet ή έχουν επισημάνει ως αγαπημένες τις δικές μας δημοσιεύσεις.

 

Η ενότητα Discover δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανακαλύψει χρήσιμες πληροφορίες και πολυμέσα που είναι προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις ρυθμίσεις του. Τα αποτελέσματα μπορεί να φιλτράρονται και με βάση της τρέχουσας τοποθεσίας, των ατόμων με τα οποία έχει ξεκινήσει μία συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής. Το σκεπτικό του Twitter είναι όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί κάνεις, τόσο καλύτερα και ακριβέστερα αποτελέσματα λαμβάνει.

 

img0101custom.png img0102custom.png

img0103custom.png img0103custom.png

 

Η τελευταία ενότητα Me, αφορά όλα όσα σχετίζονται με τον εκάστοτε χρήστη που χρησιμοποιεί το Twitter. Ουσιαστικά είναι συγκεντρωμένα όλα τα tweet που δημιουργεί ο χρήστης, εμφανίζοντας ταυτόχρονα όσους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και αυτούς στου οποίους απευθύνονται. Κατηγοριοποιούνται επίσης όλες οι ανεβασμένες φωτογραφίες ή video του χρήστη και όλα τα άμεσα μηνύματα προς αυτόν.

 

 

Link.png Site: twitter.com

File.png Download: Twitter app για iOS, Android

Link.png Site: @insomniagr