Από σήμερα η δημοφιλής ιστοσελίδα micro blogging του Twitter εμπλουτίζει τους λογαριασμούς των χρηστών της με φωτογραφίες εξωφύλλου, μια λειτουργία η οποία ενσωμάτωσε και στο Facebook ύστερα από την παρουσίαση του χρονολογίου.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μια φωτογραφία η οποία θα συνοδεύει το προφίλ του και θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος του, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα tweet που έχει δημοσιεύσει. Η δυνατότητα αυτή έχει εμπλουτιστεί και στις πλατφόρμες των iOS και Android λειτουργικών συστημάτων, με μια ακόμη τροποποίηση, αυτή της εμφάνισης της ροής των φωτογραφιών ενός χρήστη ακριβώς κάτω από τα πιο πρόσφατα tweet του. Ταυτόχρονα με τη χρήση μιας φωτογραφίας εξωφύλλου, οι χρήστες του Twitter που έχουν πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν μια φωτογραφία παρασκηνίου για το προφίλ τους.

 

Όσον αφορά την έκδοση του Twitter για iPad, εκτός από τις παραπάνω αλλαγές η εφαρμογή αναβαθμίζεται με σημαντικές τροποποιήσεις στο γραφικό περιβάλλον, όπου οι κατηγορίες Home, Connect, Discover και Me μετακινούνται στη αριστερό μέρος της οθόνης. Μπορεί κανείς να διαβάσει ένα tweet ολόκληρο αγγίζοντας απλά σε αυτό, προβάλλοντας μάλιστα φωτογραφίες ή και video που πιθανώς να περιέχει. Οι σύνδεσμοι που βρίσκονται σε ένα tweet ανοίγουν σε δικό τους παράθυρο browser ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην εφαρμογή.

 

Link.png Site: twitter.com